Geri Dön
PolitikaErdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği

Erdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan vve Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudaniile Türkevi’nde bir araya geldi.

Erdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu vesilesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili temasları kapsamında Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Türkevi’nde bir araya geldi.

'ULUSLARARASI TOPLUM İSRAİL'İ DURDURACAK BİR ÇÖZÜMÜ HAYATA GEÇİRMELİ'

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Mikati ile yaptığı görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüşmede Türkiye ile Lübnan ikili ilişkileri, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin İsrail tarafından hedef alınan Lübnan’ın yanında olduğunu, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in temel insan haklarını hiçe saydığını, dünyanın gözü önünde bir soykırım yaptığını, bunu durdurmanın ve saldırılar sonucu oluşan insani krizi sona erdirmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti" ifadelerine yer verildi.

SUDAN EGEMENLİK KONSEYİ BAŞKANI BURHAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile Türkevi’nde bir araya geldiği ifade edildi.

Erdoğandan ABDde yoğun diplomasi trafiği

'GAZZEDE'Kİ İNSANİ KRİZİ ÖNLEMEK İÇİN YARDIM FAALİYETLERİ ARTTIRILMALI'

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden görüşmeye dair yapılan paylaşımda, "Görüşmede Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Sudan ile ilişkilerinin her geçen gün daha da geliştiğini ve iki ülke arasındaki dayanışmanın güçlenerek devam edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de giderek ağırlaşan insani krizi önlemek için yardım faaliyetlerinin artırılması gerektiğini, Türkiye’nin Filistinli mazlumların yardımına koşmak için elinden geleni yaptığını belirtti" denildi.

IRAK BAŞBAKANI SUDANİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Erdoğandan ABDde yoğun diplomasi trafiği