Geri Dön
PolitikaCevdet Yılmaz: Birliğimizi, beraberliğimizi, bozmaya çalışıyorlar

Cevdet Yılmaz: Birliğimizi, beraberliğimizi, bozmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da terör saldırısını, bunu gerçekleştirenleri, bunun arkasındaki karanlık odakları lanetleyerek, '' Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Biz aksine kardeşliğimizi daha çok yücelteceğiz. Milli birliğimizi, beraberliğimizi çok daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz'' dedi.

Cevdet Yılmaz: Birliğimizi, beraberliğimizi, bozmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da terör saldırısını, bunu gerçekleştirenleri, bunun arkasındaki karanlık odakları lanetleyerek, "Yaşanan terör saldırısı, milli birliğimize, huzurumuza ve hepimizin iftihar ettiği savunma sanayimize dönük bir saldırı olmuştur. Şunun altını ben de çok güçlü bir şekilde çizmek isterim; terörün bizi sevk etmek istediği bir yer var şüphesiz. Bu terörü yapanlar, bunu araç olarak kullananlar, bir amaçla, gayeyle bunu yapıyorlar. Biz ise onların bu amaçlarının tam tersine hareket edeceğiz. Bunun açık ve net bir şekilde bilinmesini isteriz. Huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar, biz daha fazla huzurla yolumuza devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Biz aksine kardeşliğimizi daha çok yücelteceğiz. Milli birliğimizi, beraberliğimizi çok daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Tam bağımsız Türkiye hedefine giden yolda savunma sanayimizin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Savunma sanayimizin çalışanlarına, bu alandaki gurur duyduğumuz şirketlere dönük moral bozmaya çalışıyorlar. Biz tam aksine savunma sanayimizin kahraman çalışanları, gurur duyduğumuz firmalarıyla birlikte hükümet olarak bu alanda daha büyük azimle, daha büyük kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'SAVUNMA SANAYİMİZ ÇOK DAHA GÜÇLÜ YARINLARA ULAŞACAK'

Terörü yapanlar neyi murat ediyorsa onun tam aksini gerçekleştireceklerini söyleyen Yılmaz, "Ülkemiz bu konuda çok deneyimli, çok acılar yaşadı. Bunu araç olarak kullananlara buradan bu açık ve net mesajı vermek isteriz; Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Bugün TUSAŞ'ta da gördük, yaralarını tedavi ettiren çalışanlar gelip görevlerinin başında daha büyük heyecanla, daha büyük azimle çalışıyorlar. Hayatlarını bu dava yolunda, büyük güçlü Türkiye yolunda feda eden kardeşlerimizin mirasını ancak bu şekilde en güçlü şekilde taşıyabiliriz, geleceğe taşırız. Savunma sanayimiz çok daha güçlü yarınlara ulaşacaktır. Başkalarını rahatsız etmek için değil, zarar vermek için değil, tam aksine adaleti sağlamak için, huzuru sağlamak için, ülkemizde, bölgemizde ve küresel düzeyde barışı sağlamak için caydırıcı bir güç olarak Türkiye çok daha emin adımlarla yoluna devam edecektir. Terörle ve terörün arkasındaki odaklarla, terörü araç olarak kullananlarla en etkili şekilde mücadele etmeye devam edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.