Geri Dön
PolitikaBakan Tekin ve Bakan Göktaş 'Bilinçli İlerleme Zamanı' Projesi tanıtımına katıldı

Bakan Tekin ve Bakan Göktaş 'Bilinçli İlerleme Zamanı' Projesi tanıtımına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) projesi lansman etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ' 'Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) diyerek, ilk defa okula başlayacak çocuklarımızın hem okulla aile arasında hem de hocalarımıza rehberlik edip destek olmak ve ailelerimizin bu süreçte yanlarında olmak ve aynı zamanda da heyecanınıza ortak olmak için biraradayız' dedi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ise, 'Bu etkinliğin anlamlı olabilmesi için 86 milyon, hepimiz, bu çocukları ülkemizin geleceği olarak görüyorsak eğer, hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları gelin yapalım' şeklinde konuştu.

Bakan Tekin ve Bakan Göktaş 'Bilinçli İlerleme Zamanı' Projesi tanıtımına katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte hayata geçirilen Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) projesi lansman etkinliği Eyüpsultan'da düzenlendi. Lansmana Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler, aileler ve çocuklar katıldı. Bakan Tekin ve Bakan Özdemir Göktaş kortej eşliğinde çocuklar ve ailelerle alana geldi.

Bakan Tekin ve Bakan Göktaş Bilinçli İlerleme Zamanı Projesi tanıtımına katıldı

'AMACIMIZ ÖZGÜVENLİ, GÜÇLÜ VE VİCDANLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK'

Lansmanda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) diyerek, ilk defa okula başlayacak çocuklarımızın hem okulla aile arasında hem de hocalarımıza rehberlik edip destek olmak ve ailelerimizin bu süreçte yanlarında olmak ve aynı zamanda da heyecanınıza ortak olmak için biraradayız. Çocuklarınızı ilk defa okula veriyorsunuz kıymetli aileler, sizin heyecanınızı paylaşıyoruz. Bizler de en az sizin gibi heyecanlıyız. Bu projeyle birlikte ilk defa Türkiye’nin 81 ilinde ailelerimizin yanında olmaya ve okula ilk kez başlayacak çocuklarımızın yanında olup aynı zamanda okul ve aile arasındaki uyumu daha iyi sağlamak ve destek olmak için lanse etmiş olduğumuz bir proje. Bu projeyle beraber amacımız, özgüvenli, geleceğe umutla bakan, güçlü ve vicdanlı çocuklar yetiştirmek. Bu çocuklar bizim yarınımız. Gözbebeğimiz çocuklarımızın iyilik halleri, okula daha kolay adapte olmaları, ileride daha güçlü bireyler olmaları anlamında bizler için çok kıymetli. Bu projeyle beraber okul ve aile uyumunu sağlamanın çocuklarımıza başarıyı da getireceğine inanıyoruz' dedi.

Bakan Tekin ve Bakan Göktaş Bilinçli İlerleme Zamanı Projesi tanıtımına katıldı

'ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYALIM VE DÜŞÜNELİM'

Bilinçli İlerleme Zamanı Projesi (BİZ) hakkında bilgiler veren Bakan Prof. Dr. Yusuf Tekin ise, 'Dünyanın her tarafında yapılan araştırmalarda eğitim öğretim süreçlerinde okulun ve öğretmenin rolü yüzde 40 ile 50 arasında değişiyor. Geriye kalan kısımdaki en önemlisi aileler. Biz de dedik ki bu sene aileleri bu işin içerisine katalım. Ailelere diyelim ki, öğretmen arkadaşlarımız üstüne düşeni yapıyorlar, çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz, onlar emanet ettiğimiz çocuklarımıza gözleri gibi bakıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımız üstlerine düşeni yapacaklar ama biz de ebeveynler olarak, biz de veliler olarak bir de kendi tarafımızdan bakalım. Şapkayı önümüze koyalım ve düşünelim, çocuklarımızın iyi eğitim alması için ne yapıyoruz' diye konuştu.

Bakan Tekin ve Bakan Göktaş Bilinçli İlerleme Zamanı Projesi tanıtımına katıldı

'ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE DEVAM EDECEK'

Tekin, 'Bu sene çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hep beraber büyük bir aile olarak 'BİZ' olalım istedik. Bugün burada başlattığımız etkinlik yıl içerisinde ve önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bu etkinliğin anlamlı olabilmesi için 86 milyon, hepimiz, bu çocukları ülkemizin geleceği olarak görüyorsak eğer, hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları gelin yapalım. Bu işleri beraber yapalım diyoruz. Size bu anlamda bizim üstümüzden ve öğretmenlerin üzerindeki yükün en azından kendinize ait olan kısmını almanızı ve almamıza yardımcı olmanızı bekliyoruz' dedi. Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve Bakan Göktaş çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Vialand Tema Park'ta düzenlenen lansman sonrası çocuklar keyifli vakit geçirdi. Çocuklar, Rafadan Tayfa, Karagöz ve Hacivat ile Hezarfen karakterleriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.


Bakan Tekin ve Bakan Göktaş Bilinçli İlerleme Zamanı Projesi tanıtımına katıldı