Geri Dön
Kurumsal Zecurion DLP çözümleri, İK süreçlerinde yeni çözümünü duyurdu

Zecurion DLP çözümleri, İK süreçlerinde yeni çözümünü duyurdu

Zecurion, BT bilgi güvenliği çözümlerinde ve ZECURION Yeni Nesil DLP çözümlerinin artık İnsan Kaynakları İş Süreci Dış Kaynak Kullanımı (HR BPO) firmalarının da hassas verilerini koruduğunu duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Zecurion Kurucu Ortağı ve CEO'su Alexey Raevsky, "İşe alım süreçlerinden maaş ve yan haklar yönetimine kadar geniş bir yelpazede İK görevlerini üstlenen şirketler böylece, artık veri ihlalleri ve iç tehditlere karşı güçlü ve etkili bir çözümle korunma imkanına sahip olacaklar" dedi.

Zecurion DLP çözümleri, İK süreçlerinde yeni çözümünü duyurdu

İK İş Süreci Dış Kaynak Kullanımı (HR BPO), bordro yönetimi, işe alım, çalışan hakları yönetimi ve iş kanunlarına uyum gibi temel insan kaynakları işlevlerinin dış hizmet sağlayıcılara devredilmesini içerdiğini aktaran Zecurion Kurucu Ortağı ve CEO'su Alexey Raevsky, “Bu stratejik yaklaşım, operasyonları kolaylaştırmayı, kurumsal verimliliği artırmayı ve şirketlerin temel iş faaliyetlerine konsantre olmalarını sağlamayı amaçlıyor. HR BPO sağlayıcıları, uzmanlık, ileri teknoloji ve ölçek ekonomilerinden yararlanarak, insan kaynakları uygulamalarının en son endüstri standartları ve yasal gerekliliklerle uyumlu olmasını sağlayan, maliyet etkin ve yüksek kaliteli hizmetler sunarken kuruluşlar da, gelişmiş çalışan memnuniyeti, azaltılmış operasyonel maliyetler ve pazar değişikliklerine hızlı yanıt verme kabiliyeti elde ediyorlar” dedi.

"HR BPO ŞİRKETLERİNİN HASSAS VERİLERİNE ÖZEL KORUMA SUNUYOR"

Ancak, HR BPO'ları yasal uyumluluk, maaş ödemeleri, sosyal haklar ve vergiler dahil olmak üzere kapsamlı hassas verileri işlerken bu verilerin aktarımı ve yönetimi, özellikle içeriden gelen tehditlerin artması nedeniyle önemli riskler taşıdığını belirten Raevsky, “Bu bilgilerin korunması, müşteri güveninin sürdürülmesi ve mevzuata uygunluğun sağlanması için hayati önem arz ediyor. Bu nedenle, HR BPO'ların veri gizliliğini güvence altına almak ve korumak için kapsamlı DLP stratejileri de dahil olmak üzere, sağlam veri koruma önlemleri uygulamaları gerekiyor. İşte bu noktada, Zecurion'un kapsamlı DLP modülleri, çeşitli sektörlerde olduğu gibi HR BPO şirketlerinin de hassas verilerine özel etkili bir şekilde koruma sunuyor” diye konuştu.

"OPERASYONEL VERİMLİLİĞİ VE MEVZUATA UYGUNLUĞU ARTIRAN DLP ÇÖZÜMÜ SUNUYOR"

Trafik Kontrol Modülü, internet kanallarındaki veri akışını titizlikle izler ve düzenlediğini belirten Raevsky, böylece veri ihlali riskini önemli ölçüde azalttığını söyledi. Raevsky, “Bir güvenlik olayı durumunda, modül son kullanıcıyı ve BT güvenlik personelini derhal bilgilendirerek hızlı ve etkili bir müdahaleyi kolaylaştırıyor. Zecurion'un patentli önleyici içerik analizinden yararlanan Cihaz Kontrol Modülü ise gizli verilerin asla harici medyaya yazılmamasını sağlıyor. Herhangi bir kurcalama girişimi hakkında yöneticilere gerçek zamanlı uyarılar gönderiyor ve böylece veri koruma protokollerinin bütünlüğünü koruyor. Diğer yandan Keşif Modülü, uç noktalardaki verileri tanımlamak ve güvenli bir şekilde depolamak için sağlam bir çözüm sunuyor. Bu özellik, yöneticilerin evrensel Veri Kaybını Önleme (DLP) politikalarını zahmetsizce oluşturmalarını sağlayarak kuruluş genelinde kapsamlı veri güvenliği sağlıyor. Zecurion, bu gelişmiş modülleri entegre ederek yalnızca hassas bilgileri korumakla kalmayıp aynı zamanda, operasyonel verimliliği ve mevzuata uygunluğu da artıran bütünsel bir DLP çözümü sunuyor” ifadelerini kullandı.

Raevsky, "HR BPO sektörü, ileri teknolojinin entegrasyonu ve verimli hizmet sunumunun artan içeriden gelen tehditlere karşı korunması gereken çok önemli bir kavşakta bulunuyor. Yeni Nesil DLP çözümümüz, bu benzersiz zorlukların üstesinden gelmek için titizlikle tasarlanmıştır ve hassas çalışan verilerinin ve kurumsal bilginin güvende kalmasını sağlar. E-posta, web, mesajlaşma programları, bulut depolama ve sosyal ağlardaki veri akışını izleyen uç nokta aracıları ve eklentileri de dahil olmak üzere çok yönlü dağıtım seçenekleriyle Zecurion, veri güvenliğine kapsamlı ve uyarlanabilir bir yaklaşım sunuyor. Çözümümüz yalnızca hassas bilgileri korumakla kalmıyor, aynı zamanda operasyonel verimliliği ve mevzuata uygunluğu da artırıyor" dedi.