Geri Dön
KurumsalWhiteBIT Türkiye Yönetim Kuruluna Emre Yetişkin atandı

WhiteBIT Türkiye Yönetim Kuruluna Emre Yetişkin atandı

Türkiye'deki kripto para yatırımcılarına 2022’den bu yana hizmet veren Ukrayna merkezli, kripto para borsası WhiteBIT, Türkiye operasyonlarının liderliği için Emre Yetişkin’i Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadığını duyurdu. Şirkette Türkiye’deki bankalarla entegrasyon süreçlerini yöneten ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslama süreçlerine liderlik eden Yetişkin’in, operasyonları daha ileriye taşımak için liderlik rolü üstleneceği belirtildi.

WhiteBIT Türkiye Yönetim Kuruluna Emre Yetişkin atandı

Stratejik iş geliştirme, güvenlik standartları, regülasyon uyumu ve bankacılık entegrasyonları gibi alanlarda projelere imza atan Emre Yetişkin, atamaya ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Kullanıcılara en güvenilir hizmeti sunma amacıyla çalışmalar yürüteceğini ifade eden Yetişkin, “İki yıldır Türkiye kripto para ekosistemiyle doğrudan temas halinde olan, kullanıcı tabanını kazanan, Trabzonspor’la resmi kripto partnerliği kurmak gibi önemli stratejik anlaşmalara imza atan WhiteBIT Türkiye, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından toplanan ön başvuruya katılan ilk borsalardan biri oldu. Titiz ve şeffaf bir başvuru sürecinin ardından, SPK’nın lisanslı kripto varlık hizmet sağlayıcısı olmaya aday, faal borsaları listelediği Faaliyette Bulunanlar Listesi’nde yerini alan şirketin, yerel finansal ekosistemle uyumunu sağlamak ve kullanıcılarına en güvenilir hizmetleri sunmak amacıyla yürüteceği çalışmalara liderlik edeceğim için heyecanlıyım” dedi.

‘EN ÇOK İNDİRİLEN 5 UYGULAMA ARASINDA’

Kripto varlık ekosistemine önemli katkılar sunulacağını belirten WhiteBIT CEO'su Volodymyr Nosov, “Türkiye, yaygın kripto adaptasyonuyla şirketimiz için her zaman stratejik bir pazar oldu. Emre Yetişkin’in üstleneceği görevle, stratejik bir pazardaki büyümeyi stratejik bir ekip arkadaşımıza emanet ediyoruz. Onun liderliğinde gelecek yeni başarı haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Regülatif uyuma verdiği önem ve dijital varlık yönetimindeki uzmanlığı, şirketi Türkiye'deki kripto varlık ekosistemine en önemli katkıları sunan paydaşlardan birine dönüştürecek. Ayrıca, 5 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren şirketimizin Türkiye'deki yatırımcılara özel olarak geliştirdiği ve Mart 2024’te kullanıma açtığı mobil uygulamaları, hem regülasyon uyumu açısından stratejik bir adım hem de Türkiye'ye verilen önemin bir göstergesidir. Dört ay gibi kısa bir sürede ise 5 büyük Türkçe kripto para borsa uygulaması arasına girmiştir” diye konuştu.