Geri Dön
KurumsalVaraka Kâğıt, geri dönüşümün kalitesini optimize edecek cihaz satın aldığını duyurdu

Varaka Kâğıt, geri dönüşümün kalitesini optimize edecek cihaz satın aldığını duyurdu

Yılda 250 bin ton geri dönüşüm kâğıt hammaddesini işleyen Varaka Kâğıt, tedarikçilerden temin edilen geri dönüşüm kâğıt kalitesini optimize etme hedefi ile hurda kâğıtların analizi için kullanılan, Valmet Bale Tester cihazı satın alarak bünyesine kazandırdı.

Varaka Kâğıt, geri dönüşümün kalitesini optimize edecek cihaz satın aldığını duyurdu

Balıkesir’de 1 milyon 265 bin metrekare alana sahip Özel Endüstri Bölgesi içerisinde 110 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Varaka Kâğıt, 300 milyon Euro yatırımla yıllık 250 bin ton kâğıt üretim kapasite ile Türkiye’nin geri dönüşüm süreçlerine destek oluyor. Şirket, bir teknoloji hamlesi olarak Valmet Bale Tester cihazını satın alarak fabrikasında devreye aldı.

Varaka Kâğıt, geri dönüşümün kalitesini optimize edecek cihaz satın aldığını duyurdu

“TÜM ANALİZ SONUÇLARINI OTOMATİK OLARAK SİSTEME KAYIT EDİYOR”

Gerçekleştirilen yatırımla ilgili açıklamada bulunan Varaka Kâğıt Genel Müdür Yardımcısı Mürşit Tetik “Güncel teknolojileri takip etme kültürünü sürdürerek hem sektöründe bir ilke hem de Endüstri 4.0 kapsamında bir adıma imza atarak teknoloji yatırımlarına bir yenisini daha ekledik. Valmet Bale Tester cihazı ile geri dönüşüm kâğıt balyalarından araç üzerindeyken numune alarak nem, plastik, kül ve lignin analizlerini insan faktörü olmadan yapabiliyor ve ERP sistemi ile entegre edilmiş olan cihaz, yapılan tüm analiz sonuçlarını otomatik olarak sisteme kayıt ediyor. Bu sayede mevcut analiz süreçlerinde yaşanan zamandan tasarruf edilmiş ve insan faktörü sebebi ile oluşabilecek hatalar ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Şirket, kendi enerjisini de öz kaynaklarıyla tesis ediyor. Yılda 250 bin ton ambalaj kâğıdı üretiminin yanında sürdürülebilir enerji noktasında da tasarruf ederek buhar ve elektrik enerjisi ihtiyacı için kendi kojenerasyon tesisini kullanıyor.