Geri Dön
KurumsalTrendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Trendyol, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye desteklerinin 1 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Afet bölgesi için uzun vadeli ve kalıcı destek hedefleyen Trendyol, Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını erkene çekti. 500 milyon TL yatırım ile faaliyete geçen Trendyol Adana Aktarma Merkezi'nin, bölgedeki en büyük merkez olma özelliği taşıdığı kaydedildi.

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Adana Aktarma Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Trendyol Express’ten Sorumlu Başkan Ömür Batu Şengül, Trendyol Go’dan Sorumlu Başkan Austin Kim, Trendyol Grubu İnsan Kaynakları Başkanı Beti Yuhay Almozlino, Trendyol Grubu Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil, Trendyol Grubu Pazarlama İletişimi Direktörü İrem Yılandil ve Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölge ekonomisinin hızla toparlanması ve istihdam yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla yatırım planlarını erkene çektiklerini açıkladı. Çetin, bölgeye 3 yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar TL’yi bulacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Maalesef, ülkece çok büyük kayıplar verdik. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun. Umarım tekrarını bir daha yaşamayız. Bölgedeki 35 bin satıcımızı bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de teknoloji, eğitim ve dil entegrasyonu başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz.”

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Çetin “Binlerce outdoor çocuk uyku tulumunu ürettirdik ve hızlıca bölgeye tedariklerini gerçekleştirdik” diye konuştu.

“BÖLGEDEKİ ÜRETİM HACMİ 3 KAT ARTIRILACAK”

Trendyol markalı ürünlerin tüm Türkiye’deki 420 üretici tarafından, 4 bin yerli işletmede üretildiğini vurgulayan Çetin, “Bölgede, Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunuyor. Bölgeye ciddi istihdam ve ticari katkı sağlayan bu işletmelerimizin tekrar ayağa kalkarak üretime başlaması için tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerimize sağladığımız geliri bir önceki seneye göre 3 kat artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

TRENDYOL’UN AFET BÖLGESİ DESTEKLERİ

Bölgedeki 35 bin satıcısını bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyor.

Trendyol, kamu kurumlarından gelen acil ihtiyaç listesini ilk 24 saat içinde tedarik etti. Barınma, ısınma, giyim, arama&kurtarma ve gıda malzemeleri önceliklendirilerek en çok ihtiyaç olan noktalara sevkiyatını sağladı.

Türkiye’de hiç üretimi bulunmayan outdoor çocuk uyku tulumu için Trendyol satıcıları ile iletişime geçilerek binlerce üretim gerçekleştirildi ve hızlıca bölgeye tedarikleri gerçekleştirildi.

Trendyol kuryeleri ve taşıyıcı iş ortakları tüm ihtiyaç malzemelerinin ve sıcak yemeklerin afet bölgesindeki köylere kadar her yere ulaştırılmasını sağladı.

Depremin ilk gününden bu yana yaklaşık 2,5 milyon kişiye sıcak yemek ve temel gıda desteği verildi.

Gönüllü olarak sahada olan Arda Türkmen, Fatih Tutak, Rafet İnce gibi önemli şeflerin de aralarında olduğu toplamda 30’u aşkın gönüllü seyyar mutfağa ve 65 restorana gıda malzemesi desteği verildi.

Trendyol afet bölgesindeki ilk mutfağını Antakya Narlıca'da kurdu ve 13 Şubat’tan beri günlük 4 bin 500 kişilik sıcak yemek çıkartıyor.

Adıyaman’daki iki mutfağında ise toplam 13 bin 500 kişiye sıcak yemek servis ediyor.

Trendyol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Kayseri, Adana ve Gaziantep’teki ana aktarma merkezlerinin yönetimini üstlendi.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’na çağrılan tek özel şirket olarak olası İstanbul depremi için ön hazırlıklara ilişkin görüşlerini aktardı.

Bölgedeki çalışanlarına 18 milyon TL, lojistik iş ortaklarına 19 milyon TL deprem yardımı yaptı.

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Satıcılara destek olması için 50 e-ticaret danışmanını bölgede görevlendirdi. Şimdiye kadar bölgedeki satıcılara verdiği; 0 komisyon, vade süresi, reklam, özel eğitim ve danışmanlık programları destekleri 200 milyon TL’yi buldu. 

Afet bölgesindeki satıcıları tek çatı altında topladıkları “Siparişin Umut Olsun” programını bir günde hayata geçirdi.

Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı “Deprem Yardımlaşma Seferberliği” butiğini hayata geçirdi. AFAD’ın ilettiği acil ihtiyaç ürünlerinin yer aldığı butik aracılığıyla yapılan yardımları deprem bölgesine her herhangi bir ticari kazanç olmadan ulaştırdı. Butikteki satıcılardan komisyon almadı ve satıcılar da ürünlerini indirimli olarak satışa sundu.

Trendyol afet bölgesinde aktif görev alan STK’larla iletişime geçti ve bu STK’ların dijital destek kartları kullanıcılarına açıldı. Bu dijital destek kartları ile STK’lara 200 milyon TL’nin üzerinde destek sağlandı.

Yurt dışından destek vermek isteyenler için earthquake.trendyol.com uygulamasını hayata geçirdi. Normal şartlarda bir ayda devreye alınabilecek uygulamayı 250’den fazla çalışanının yoğun emeğiyle 48 saatte erişime açtı.

Trendyol, deprem bölgesi için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

İzmir depremi sonrasında Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde oluşturulan Kalpten Kalbe Burs Fonu’nun kapsamını genişletti. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen üniversite öğrencilerine eğitim hayatları boyunca burs desteği verecek.

TEV aracılığıyla depremzede üniversite öğrencilerine bilgisayar ulaştırıyor.

Geçtiğimiz yıl UNDP iş birliğinde başlatılan Yarının Köyleri projesini Hatay’ı da ekledi. Proje kapsamında daha önce belirlenmiş iki köy Adana ve Diyarbakır’daydı. Bu merkezler çevre illere de açıldı.

Trendyol, Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesinde çocukları voleybol ile buluşturma, lisanslı sporcu sayısını artırma amacıyla hayata geçirilen Fabrika Voleybol Okulları destekçisi. Fabrika Voleybol Okulları’nın deprem bölgesinde bulunan okullarına kıyafet ve spor malzemesi destekleri verecek.

Trendyol ayrıca çadırkent ve konteyner kentlerde Türkiye Voleybol Federasyonu ile portatif voleybol sahaları kurmaya başlıyor.