Geri Dön
Kurumsal Milli ağ çözümü NATO tatbikatını başarıyla tamamladı

Milli ağ çözümü NATO tatbikatını başarıyla tamamladı

NATO’nun en büyük dijital birlikte çalışabilirlik tatbikatı olan CWIX 2024, Polonya’nın Bydgoszcz kentindeki NATO Müşterek Kuvvet Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tatbikata Genelkurmay Başkanlığı’nın koordinasyonunda ULAK Haberleşme A.Ş, Türkiye’nin ilk ve tek millî çözümü olan uMAYA SD-WAN ile NATO CWIX 2024 tatbikatına katılım sağladı. Geniş alan ağ altyapılarını daha güvenli, kolay yönetilebilir ve düşük maliyetli hale getirmek amacıyla yazılım tanımlı yaklaşımla geliştirilen uMAYA SD-WAN, CWIX 2024’te askeri bir ortamda kullanılarak gerçek bir NATO ağında test edilme imkânına sahip oldu. Tatbikat sürecinde ULAK Haberleşme A.Ş, SD-WAN ürünüyle gerçekleştirdiği testleri başarıyla tamamladı. Bu başarı, Türkiye’nin milli ağ çözümlerinin uluslararası alanda rekabet edebilirliğini ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Milli ağ çözümü NATO tatbikatını başarıyla tamamladı

44 ülkeden 2 bin 600’den fazla katılımcının yer aldığı etkinlik, CWIX’in 25. yıl dönümünde şimdiye kadar düzenlenen en büyük tatbikat oldu. Tatbikatta, 490'dan fazla mevcut ve deneysel teknoloji test edildi. 1999 yılından bu yana düzenlenen CWIX, NATO Askeri kanadı tarafından onaylanarak icra edilen ve müttefik güçlerin birlikte çalışabilirlik kabiliyetinin artırılması amacıyla düzenlenen bir faaliyet. Bu tatbikat kapsamında, karşılıklı testlerin yanında geliştirilmekte veya test aşamasında olan sistemler de koalisyon senaryoları dahilinde çalışmalara destek oluyor.

SD-WAN V3.0 GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Türkiye’de birçok kurumda 1000’i aşkın noktada aktif hizmet veren ULAK Haberleşme A.Ş yerli ve milli ürünü SD-WAN, V3.0 sürüm geliştirme ve test çalışmaları devam ediyor. 2024 4. çeyrek itibarı ile bu versiyonun sahaya çıkarılması planlanıyor. Aynı zamanda SD-WAN yazılımının maliyeti etkin kullanmak amacıyla üzerinde çalışacağı ARM tabanlı prototipin üretimi ve test çalışmaları tamamlandı.