Geri Dön
KurumsalKuzeyboru, 25 milyon dolarlık CTP üretim tesisini tamamlayarak, devreye aldı

Kuzeyboru, 25 milyon dolarlık CTP üretim tesisini tamamlayarak, devreye aldı

Kuzeyboru, kompozit boru sektörüne yaptığı 25 milyon dolarlık CTP üretim tesis yatırımını tamamlayarak, sanayi tesisini devreye aldı. Malatya fabrikasında 4000 mm çapa kadar Cam Elyaf Takviyeli Kompozit Boru üretimine başlayan Kuzeyboru yeni yatırımla birlikte ihracat yeteneğini yüzde altmış artırmayı hedefliyor.

Kuzeyboru, 25 milyon dolarlık CTP üretim tesisini tamamlayarak, devreye aldı

Kuzeyboru, kompozit boru sektörüne yaptığı 25 milyon dolarlık CTP üretim tesis yatırımını tamamlayarak, 6 Şubat 2023 depreminden sonra, yaklaşık 360 bin kişinin terk ettiği ve konut stokunun nerede ise 50’sinin kaybedildiği Malatya’da, depremden sadece 3 ay sonra temeli atılan sanayi tesisi devreye alındı.

Kuzeyboru A.Ş. Kurucu Ortağı ve CEO Bülent Karaman yaptığı açıklamada, “Bu tesis sadece bir yatırım değil, aynı zamanda bölgemizin kalkınması ve depremden etkilenen insanlarımıza umut olması açısından çok önemli bir kilometre taşı. Bu tesisimize istihdam ettiğimiz ve edeceğimiz 300'e yakın çalışanımızla birlikte, başta ihracat olmak üzere, bölgesel kalkınmaya önemli ölçüde katkıda bulunacağız. Yatırımız teknoloji ve yapay zekâ destekli üretim makineleriyle donatılmıştır. Bu tesisin dijital dönüşüm stratejimize uygun olarak, sektörde çığır açacak bir atılımın da öncüsü olacağını düşünüyoruz. Teknolojik donanımın yanı sıra sahip olduğumuz Ar-Ge ve mühendislik yeteneği ile 4000 mm çapa kadar CTP boru üretebileceğiz. Bu fabrikamız ile Kuzeyboru o altyapı sistemlerine komple çözüm ortaklığı sunabilen bir marka konumuna gelecektir” dedi.

Üretim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan enerjinin, yeşil ekonomi modeline uygun planlandığını ve tamamının yenilenebilir enerji ile karşılanacağını, bu yatırım ile özellikle ürün çeşitliliğinden elde edilen gücün getirdiği rekabet avantajlarından faydalanarak pazarda çok güçlü bir konum elde edileceğini dile getiren Karaman, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması ve atık su yönetiminin önemli hale geldiği günümüzde, akışkan yönetiminde en önemli unsur olan altyapı borulama sistemlerinde güçlü markalardan biri haline geldiklerini vurguladı.

Kuzeyboru’nun üretim gücünü ve teknolojik yeniliklerini global pazarlarla buluşturma planları hakkında açıklamalar yapan Bülent Karaman, bugün itibariyle Malatya CTP üretiminin resmen başladığını duyurarak ülkemize ve ekonomimize hayırlı olmasını diledi.