Geri Dön
KurumsalKoton Cumhuriyet Gönüllüleri, 100’üncü yıl ziyaretlerini Ankara’da tamamladı

Koton Cumhuriyet Gönüllüleri, 100’üncü yıl ziyaretlerini Ankara’da tamamladı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle yıl boyunca her ay kentlere ziyaretler gerçekleştiren Koton Cumhuriyet Gönüllüleri, Selanik’te Atatürk evi ile başlayan programlarını Ankara’da Anıtkabir’de tamamladı.

Koton, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında, yıl boyunca her ay Cumhuriyet’in kilometre taşı olan bölgelere gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamladı. Koton çalışanlarından oluşan Koton Cumhuriyet Gönüllüleri, 9 kent ve bölgeyi kapsayan Cumhuriyet gezilerinin son durağında Cumhuriyet’in ilan edildiği Ekim ayında Ankara’da buluştu. Moda ve medya dünyasından isimlerin de eşlik ettiği ziyarette, tarihi 1’inci ve 2’nci meclis binalarını gezen gönüllüler, ziyaret programının tamamlayıcı hedefi olan Anıtkabir’de Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı ve çelenk bırakarak, büyük öndere saygı ve minnetlerini paylaştı.

Koton Cumhuriyet Gönüllüleri, 100’üncü yıl ziyaretlerini Ankara’da tamamladı

100’ÜNCÜ YIL ZİYARETLERİ, SELANİK’TE ATATÜRK EVİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35’inci yaşını kutlamanın heyecanını yaşayan Koton, bu özel yıl için hazırladığı etkinlikler planı çerçevesinde, Türkiye’de benzeri yapılmamış bir rotayla Cumhuriyetin kuruluş izlerini takip etti. Ziyaretler, ocak ayında Selanik’te Atatürk Evi ile başladı. Koton gönüllüleri şubat ayında İktisat Kongresi yıldönümünde İzmir’i, mart ayında Çanakkale’yi, Nisan ayında meclisin açılış yıldönümünde Ankara’da ilk meclisi, mayıs ayında Samsun’u, haziran ayında Amasya Genelgesi yıldönümünde Amasya’yı, temmuz ayında Erzurum Kongre Merkezi’ni, ağustos ayında Afyon Kocatepe’yi, Eylül ayında Sivas’ı ziyaret etti. Eylül ayında Türk egemenliğine geri dönüşünün yıldönümü için İzmir’deydi. Koton 100’üncü yıl ziyaretleri, Cumhuriyetin kuruluşunun ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 29 Ekim yıldönümü için Cumhuriyetin başkenti Ankara’ya gerçekleşen ziyaretle tamamlandı.

Ankara’da Cumhuriyeti temsil eden mekanların yanı sıra Koton Cumhuriyet Koleksiyonu’nun da yer aldığı Koton Kızılay mağazası da ziyaret edildi. Ayrıca, 100’üncü Yılı unutulmaz kılmak ve Koton’un etki alanıyla paylaşmak amacıyla ‘100’üncü Yıla Özel Cumhuriyet Kırmızısı’ adı verilen bir koleksiyon hazırlandı. Cumhuriyet konulu resim, şiir, öykü, makale gibi farklı yetenek alanlarında Koton’luların ürettikleri eserler oluşturuldu. Koton, bu değerli eserlerin arasından sembolik olarak birincileri seçiyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılım gösteren Koton gönüllüleri ile Koton Cumhuriyet Korosu kuruldu. Koro, marşları ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyleyeceği 29 Ekim’e hazırlanıyor.

Koton Cumhuriyet Gönüllüleri, 100’üncü yıl ziyaretlerini Ankara’da tamamladı

‘SONSUZA KADAR CUMHURİYET’

Ziyaretler, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz ve CEO Dr. A. Bülent Sabuncu’nun önderliğinde Koton çalışanları ile moda ve medya dünyasından katılımcılarla yapıldı. Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz Cumhuriyetin 100’üncü yılını bir gün değil her gün kutlayalım mottosuyla yola çıktı. Ocak ayından itibaren her ay Cumhuriyetimiz veya Atatürk’ün hayatında önemli olan yerlerde kutlama yaptık. Ocak ayında Selanik’teydik orada atamızın evini ziyaret ettik. Şubat ayında İzmir’deydik. Mart ayında Çanakkale zaferi nedeniyle Çanakkale’deydik. 23 Nisan Türkiye büyük millet Meclisi’nin açılışı nedeniyle Nisan ayında Ankara’daydık. 19 Mayıs’ı kutlamak için Samsun’daydık. Haziran ayında Amasya genelgesi için Amasya’daydık. Temmuz ayında Erzurum kongresi için Erzurum’daydık. Ekim’de Cumhuriyetimizin ilanı için Ankara’dayız. Bu vesileyle biz Cumhuriyeti dediğim gibi her gün kutladık. Koton çalışanları müşterilerinin Cumhuriyetle ilgili hatırlamalarını istediğimiz şeyleri tekrar hatırlattık. Cumhuriyet kırmızısı koleksiyonumuzun üzerine de kendimizce yazmaya ve mesajlar vermeye çalıştık. Atatürk ve Cumhuriyetten öğrenmeliyiz buna firmamızın insanlarımızın ihtiyacı var. Sonsuza kadar cumhuriyet” ifadelerini kullandı.