Geri Dön
Kurumsal KKTC'de sürdürülebilir bir çevre için 'Temiz Kıbrıs' kampanyası başlatıldı

KKTC'de sürdürülebilir bir çevre için 'Temiz Kıbrıs' kampanyası başlatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı öncülüğünde 'Temiz Kıbrıs' kampanyası başlatıldı. Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turist ağırlayan KKTC'de kampanya kapsamında Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan Boğaz Piknik Alanı temizlendi. Temizlik sırasında 300'e yakın çöp poşeti kullanıldı.  

KKTC'de sürdürülebilir bir çevre için 'Temiz Kıbrıs' kampanyası başlatıldı

Sadece Kuzey Kıbrıs'ta değil dünyada da her geçen gün artan çevre kirliliği sorunu; doğal kaynakları, vatandaşların sağlığını, turizmi kısacası tüm günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek amacıyla başlatılan 'Temiz Kıbrıs' kampanyası, ilk adımını Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan Boğaz Piknik Alanı'nda attı. Taşyapı İnşaat ve T&T Havalimanı İşletmeciliği çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler, el birliğiyle bu alanı temizledi.

50 ÇALIŞAN TEMİZLİK YAPTI

Yaklaşık 50 çalışanın katılımıyla ve iş makinelerinin de desteğiyle gerçekleştirilen çalışma sonucunda, 300'e yakın çöp poşeti toplandı. Böylece halk, daha temiz ve keyifli bir deneyim sunacak. Bu çalışmanın, adanın temizliği ve güzelliği için atılan küçük ama önemli bir adım olması hedefleniyor.

KAMPANYAYA DİĞER PAYDAŞLARIN DA KATILMASI BEKLENİYOR

"Bir ülkeyi sevmek, o ülkenin insanını, ağacını, ormanını, suyunu, havasını, taşını, toprağını sevmekle başlar" diyen Turanlı, kampanyaya otel işletmecileri, kafeler, yerel işletmeler ve tüm vatandaşların katılımını teşvik ederek çağrıda bulundu. Bu kampanyanın, tüm paydaşların el birliğiyle adayı daha temiz ve yaşanabilir bir hale getirme çabasının sembolü olması amaçlanıyor.

Aynı zamanda Ercan Havalimanı'nın işletmecisi olan Turanlı, "Umut ediyoruz, bu tarz örnek uygulamalar diğer şirketlere ve bireylere ilham verir ve çevre koruma konusunda daha fazla bilinç oluşturulmasına yardımcı olur. Sürdürülebilir çevre bilinci ve doğayla uyumlu bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplum olarak hepimizin hedefi olmalı" dedi.