Gayrimenkul şirketinden, İstanbul'un kentsel dönüşümü için model önerisi
Gayrimenkul hizmeti veren Aremas, 14'üncü kuruluş yıl dönümünü İstanbul'da bir otelde düzenlediği etkinlikle kutladı. Kutlama etkinliğinde konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, "14 yıl önce, büyük ölçekli konut projelerine satış ve pazarlama desteği vermek üzere kurulduk. Zaman içinde iş kollarına konsept geliştirme, proje geliştirme danışmanlığı ve ticari satış ile kiralama fonksiyonlarını da ekleyerek, gayrimenkul projelerine 360 derece danışmanlık hizmeti veren bir marka haline geldik. 2024'te de büyümeye devam edeceğiz" dedi. İstanbul dönüşüm için yeni bir model de öneren Arslan, "İstanbul'un kentsel dönüşümü için özel bir mortgage sistemi kurulmasını öneriyoruz" diye konuştu.
Aremas Gayrimenkul, geleneksel yeni yıla merhaba buluşması kapsamında 14'üncü yaşını iş ortakları ve yatırımcılarla kutladı. Etkinlikte konuşan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut başta olmak üzere gayrimenkul sektörünün 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılı için de sektör ve şirkete dair hedeflerini ve bekletilerini açıkladı.
Gayrimenkuldeki son gelişmeleri değerlendiren Arslan, 2020 yılının haziran ayından 2022 sonuna kadar devam eden sektörel hareketlenmenin, nakdin konuta yönlendirilmesi odaklı artış gösterdiğini, 2023'ün başında yaşanan deprem ve sıkılaştırma politikalarıyla daralmanın kaçınılmaz olarak yaşandığını ifade etti. 2024'ün gayrimenkul sektörü açısından zor bir yıl olabileceğini vurgulayan Arslan, proje finansmanı ve mortgage'ın olmadığı, piyasanın daraldığı bir ortamda, satışa sunulabilecek projelerin azalabileceğini vurgulayarak kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.
İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Arslan, “Bunun için ihtiyaç duyulan finansmanın sadece özkaynaklar ya da dış finansman yoluyla temin edilmesi mümkün değil. Kentsel dönüşüme özel bir mortgage sisteminin kurulması ve bu şekilde riskin tabana yayılmasının sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu sistemi destekleyecek yapıların ise gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve fonları, emeklilik fonları veya portföy yönetim şirketleri vasıtasıyla kurulması ve iyi bir satışın gücüyle desteklenmesi gerekiyor. Bunun için de kurumsallaşmasını tamamlamış organizasyonlara ihtiyaç bulunuyor" dedi.
2023'Ü BÜYÜMEYLE KAPATTI
Gayrimenkulde konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A'dan Z'ye danışmanlık hizmeti sunduklarını anlatan Arslan, 2024'te yurt içi ve dışında yeni projelere hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyerek “14 yıl önce, büyük ölçekli konut projelerine satış ve pazarlama desteği vermek üzere kurulan Aremas, zaman içinde iş kollarına konsept geliştirme, proje geliştirme danışmanlığı ve ticari satış ile kiralama fonksiyonlarını da ekleyerek, gayrimenkul projelerine 360 derece danışmanlık hizmeti veren bir marka haline geldi. Bugüne kadar hizmet verdiğimiz projelerin toplam satılabilir alan büyüklüğü yaklaşık 5 milyon metrekareye ulaştı. İstanbul, İzmir ve Bodrum'un yanı sıra, Frankfurt ve Dubai'de de ofislerimiz bulunuyor. Tüm olumsuzluklara rağmen 2023'ü büyümeyle kapattık. Gayrimenkul satışlarında DPA Estate, alüminyum cephe sistemleri ve mermer konusunda uzmanlaşan Arcons Global ve varlık yönetimine odaklanan Miva Invest markalarıyla yurt dışı pazarlara hizmet vermeye başladık" diye konuştu.
2024 İÇİN BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK
Yabancılara gayrimenkul satışı konusunda aktif olan DPA Estate ile Dubai ve Londra'daki gayrimenkul projelerini pazarladıklarını belirten Arslan, Dubai'den D&B ve Londra'dan Savills ile iş birliği yaptıklarını belirterek 2024'ü de büyümeyle kapatmayı planladıklarını söyledi.
2021 yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile 'Aremas Kız Çocukları Eğitime Destek Burs Fonu'nu hayata geçirdiklerini anlatan Arslan, “Kendi şehrinin dışında eğitim gören kız çocuklarına destek olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 50 olan toplam burslu öğrenci sayımızı 60'a çıkardık. Bu sayıyı her geçen yıl daha da artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.