Geri Dön
KurumsalERT Mekanik CEO’su Ali Eralp Ertürk: Isı pompalarına teşvik gelmesi halinde maliyetler düşecek, kullanım alanı artacak

ERT Mekanik CEO’su Ali Eralp Ertürk: Isı pompalarına teşvik gelmesi halinde maliyetler düşecek, kullanım alanı artacak

Isı pompalarının geleceğin iklimlendirme teknolojisi olarak görüldüğünü belirten ERT Mekanik CEO’su Ali Eralp Ertürk, “Isı pompaları karbon ayak izini azaltması nedeniyle sürdürülebilir, doğayı koruyan aynı zamanda çevreci bir çözüm sağlıyor. Ülkemizde hidrojen enerjisi kullanımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yakın gelecekte ısı pompaları tüm dünyada kullanılmaya başlayacak. Türkiye’de bu konuyla ilgili teşvik beklemekteyiz. Gelecek teşvik doğrultusunda maliyetler düşeceği için kullanım alanı çok fazla artacaktır” dedi.

Sahada ve ofiste tüm çalışanlar ile finansal ve teknolojik olarak en iyi sonuçları ortaya koymak için ekip olarak çok çalıştıklarını söyleyen ERT Mekanik CEO’su Ali Eralp Ertürk, “1996 senesinde ısıtma soğutma sistemlerinde Eray Teknik ile başlayan serüvenimiz 2017 yılında ERT Mekanik Mühendislik Şirketi’nin kurulmasıyla büyüyerek devam etti. Bu iki şirketten gelen güç birliği sektörde faaliyet ve hizmet alanlarımızı artırmamızı sağladı. ERT Mekanik ve Mühendislik olarak hizmetlerimizin dünya standartlarında olması için özen gösteriyoruz. Bir binanın en temel yapı taşlarından olan ısıtma, soğutma, havalandırma, tesisat işleri ve en önemlisi projelendirme adımlarını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Biz ERT olarak, yaşam standartlarını ve konforu artırmaya yönelik yapılan ve yapının iç sistemini oluşturan bileşenlerin tümünün hizmetini sunmaktayız. Faaliyetlerimize başladığımız tarihten bu yana bizim için en önemli şey müşteri memnuniyeti. Aldığımız her projeyi başarı ile gerçekleştirdik. Biz, sektörde her açıdan öncü olmayı ve sürdürülebilir olmayı hedefliyoruz. Oluşturduğumuz estetik, güvenilir, kaliteli sistemlerle beklentileri karşılamayı ve sürekli iyileşmeyi sağlıyoruz” dedi.

'2024'DE MEKANİK TESİSAT TARAFINI 1,5 MİLYON METREKARENİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ'

Ertürk, "2023 yılını ciro ve pazar payı açısından beklentilerin üzerinde ancak karlılık açısından beklentilerimizin altında tamamladık. Geçen yıl yüzde 70 oranında bir büyüme yakaladık. Bununla birlikte enflasyon kaynaklı işçilik maliyetlerinin artması ve finansal maliyetlerin yüksek olması nedeniyle hedeflediğimiz karlılık oranını yakalayamadık. 2024 yılının ilk çeyreğinde ERT Mekanik olarak bizim iş almak gibi herhangi bir sıkıntımız olmadı. Ancak kaynaklı maliyetlerin artması karlılık oranlarımızı etkiledi. Mekanik tarafı bizi her ne kadar tatmin etmese de diğer taraftan bayiliğini yaptığımız ısıtma ve soğutma sistemi satışlarımızdaki kar mekanik taraftaki olumsuz tabloyu daha olumlu tarafa çevirdi diyebiliriz. Ayrıca 2023 yılında mekanik tesisat uygulama tarafında imzalamış olduğumuz yaklaşık 1 milyon metrekarelik iş anlaşmamız bulunuyor. 2024 yılında bu rakamı 1,5 milyon metrekarenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Piyasa koşullarına göre bu yılı geçen yıla göre hedeflediğimiz rakamın üzerinde bir büyüme ile kapatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ERT Mekanik CEO’su Ali Eralp Ertürk: Isı pompalarına teşvik gelmesi halinde maliyetler düşecek, kullanım alanı artacak

‘ARTIK İKİ MEVSİM YAŞIYORUZ’

İklimlendirme sektörünün öneminin, hem küresel iklim değişikliklerinde hem de yeni ve temiz enerji kaynaklarının geliştirilmesi sürecinde çok fazla artacağını vurgulayan Ertürk, “Yazlar 10 yıl öncesine göre çok sıcak. Artık 4 değil, yaz ve kış olmak üzere iki mevsim yaşıyoruz diyebiliriz. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin getirdiği olumsuz durumlar kitlesel göçlerin önlenmesi ve fosil yakıtların eski değerini yavaş yavaş yitirmesine neden oluyor. Karbon ayak izini azaltan çevreci, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları arayışı mevcut. Buna en iyi örnek de ısı pompaları diyebiliriz. Isı pompaları geleceğin iklimlendirme teknolojisi olarak görülüyor. Isı pompalarının karbon ayak izini azaltması sayesinde sürdürülebilir, doğayı koruyan yönleriyle çevreci bir çözüm sağlıyor. Ülkemizde hidrojen enerjisi kullanımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yakın gelecekte ısı pompaları tüm dünyada kullanılmaya başlayacak ve bu alandaki yatırımlar da büyük bir ivme kazanacak. Türkiye’de bu konuyla ilgili teşvik imkanı sağlanırsa, gelecek teşvik ile maliyetler düşeceği için kullanım alanı çok fazla artacaktır” ifadelerini kullandı.