AraÅŸtırma: Türkiye'de en çok sevilen makarna domates soslu spagetti oldu
Areda Piar araştırma şirketi ‘Benim Markam’ modeli ile makarna tüketicilerinin öne çıkan tercihlerini ortaya koydu. Araştırmaya göre Türk halkı yüzde 33,8 ile en çok spagetti tüketiyor ve makarnasında yüzde 33 ile domates sosunu tercih ediyor.
Areda Piar’ın bin 100 kiÅŸiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmaya göre tüketicilerin yüzde 33,8’si en çok spagettiyi tercih ediyor. En sevilen makarna çeÅŸitlerinin ilk 5’inde ise; yüzde 16 ile burgu, yüzde 13,7 ile kalem, yüzde 9,7 ile kelebek ve yüzde 8 ile fiyonk yer alıyor.Â
MAKARNA TERCÄ°HÄ° DOMATES SOSLUÂ
AraÅŸtırmaya göre Türkiye'de en çok tercih edilen makarna soslarında ise yüzde 33 ile domatesli ve yüzde 21,6 ile salçalı soslar ilk sırada yer alırken hemen ardından yüzde 15 ile kremalı, yüzde 14,2 ile yoÄŸurt soslu makarna geliyor.Â
TÃœKETÄ°CÄ°LER HAFTADA EN AZ BÄ°R GÃœN MUTLAKA MAKARNA TÃœKETÄ°YORÂ
AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 42,8’si haftada bir kez, yüzde 32’si ise haftada 2-3 kez makarna tüketiyor. Yüzde 19,5 de iki haftada bir veya uzun aralıklarla tercih ediyor.Â
MAKARNANIN YANINDA EN ÇOK TAVUK TÃœKETÄ°LÄ°YORÂ
AraÅŸtırmaya göre tüketicilerin makarna yanında tavuk tüketiyor. Katılımcıların yüzde 66’sı makarnanın yanında tavuk tüketirken yüzde 29,4’ü et tercih ediyor. Yüzde 4,6 ile balık ise üçüncü sırada yer alıyor. Â
MAKARNA VE EKMEK AYNI ANDA YENÄ°R MÄ° ?Â
En çok merak edilen konulardan birisi de makarnanın yanında ekmek yenir mi yenmez mi? AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 77,5’i makarnayı ekmekle bir arada tüketmezken yüzde 22,5’i ekmekle tercih ediyor.Â
METODOLOJÄ°Â
Areda Piar tarafından 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilen 'Benim Markam' makarna araÅŸtırmasına bin 100 kiÅŸi katıldı. Tüketici eÄŸilimlerini düzenli olarak ele alan araÅŸtırma, kantitatif araÅŸtırma yöntemlerinden CAWI tekniÄŸi ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleÅŸtirildi.Â