Geri Dön
KurumsalAkcoat, Uluslararası Bor, Borür ve Bor İçerikli Malzemeler Sempozyumu’na altın sponsor oldu

Akcoat, Uluslararası Bor, Borür ve Bor İçerikli Malzemeler Sempozyumu’na altın sponsor oldu

İSTANBUL’da 8-12 Eylül tarihlerinde bir otelde düzenlenen 22. Uluslararası Bor, Borür ve Bor İçerikli Malzemeler Sempozyumu’na (ISBB) Akcoat altın sponsor olarak katıldı. Bor ve ilgili malzemelere dair güncel bilimsel araştırmaların paylaşıldığı platformda, sektör liderleri, bilim insanları ve uzmanlar bir araya geldi.

Akcoat, Uluslararası Bor, Borür ve Bor İçerikli Malzemeler Sempozyumu’na altın sponsor oldu

 

Akcoat’un Ar-Ge ekibi, sempozyumda iki sunum yaparken bor teknolojilerinde yürüttükleri çalışmaları bilim dünyasıyla paylaştı. Pigment Ar-Ge Kıdemli Uzmanı Emre Aslan, "MgCoB₂O₅ (Kobalt Magnezyum Borat Kırmızı-Mavi) Pigmentinin Sentezi, Öğütülmesi ve Farklı Uygulamalarda Renk Özelliklerinin İncelenmesi" başlıklı sunumu ile pigment üretiminde borun yeri ile alakalı uygulamaları anlattı.

Emaye Ar-Ge Yardımcı Uzmanı Didem Özkaya ise "Alternatif Bor Kaynaklarının Cam Seramik Kaplama Üretiminde Kullanımının İncelenmesi" başlıklı çalışmasıyla, sürdürülebilirlik odaklı malzeme kullanımına yönelik inovatif yaklaşımları global sektör ve akademi temsilcileri ile paylaştı.

‘BİLİMSEL ARAŞTIRMALARLA SEKTÖRE KATKI SUNUYORUZ’

Akcoat’un Ar-Ge alanındaki bakış açısını ve borun çok yönlü kullanımını bilimsel açıdan ele alan sunumların ardından

Akcoat Ar-Ge Direktörü Selçuk Bulut Yazan, sempozyumun önemine vurgu yaparak, “Borun çok yönlülüğünü ve Akcoat’un sürdürülebilirlik, teknolojik ilerleme ve yenilikçi çözümler üretme konusundaki kararlılığını sergileyen araştırma bulgularımızı paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.