Geri Dön
Kültür&SanatTurkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla görme engelliler Filmekimi’ni takip edebilecek

Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla görme engelliler Filmekimi’ni takip edebilecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Filmekimi’nde, Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması ile görme engelli festival tutkunları gösterimdeki 7 filmi takip edebilecek. Filmlerin sesli betimlemesi, uygulama üzerinden görme engelli sinemaseverlerle buluşacak.

Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasıyla görme engelliler Filmekimi’ni takip edebilecek

Filmekimi, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sinemaseverlerle buluşuyor. Uluslararası film festivallerinden merakla beklenen ödüllü yapımları sinema tutkunları için bir araya getiren Filmekimi’nde gösterilecek 7 filmi, görme engelli sinemaseverler bu yıl da Turkcell’in Hayal Ortağım uygulamasıyla takip edebilecek. Festival takipçileri, Dört Kız Kardeş (Four Daughters), Vincent Ölmeli (Vincent Must Die), Öğretmenler Odası (The Teachers’ Lounge), Narsistle Aşk (Just The Two of Us), Çözümler Kitabı (The Book of Solutions), Bir Skandalın Peşinde (May December) ve Jeanne du Barry filmlerinin sesli betimlemesine uygulama üzerinden operatör fark etmeksizin ücretsiz olarak ulaşabilecek. 

HAYAL ORTAĞIM UYGULAMASI HAKKINDA 

Marka tarafında şu bilgiler paylaşıldı: 

“Turkcell’in ücretsiz Hayal Ortağım’ı ile dünyada ilk defa bir mobil uygulama üzerinden sunulan sesli betimleme teknolojisi çevre, mekân, kişi ve objeye dair özellikleri, diyalogsuz sahneleri sesle aktarabiliyor. Altyazılı filmlerde altyazı seslendirmesi de gerçekleştiren teknoloji sayesinde görme engelliler, sinemada kesintisiz film keyfi yaşıyor. Uygulama içerisindeki bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan filmi takip edebilecek.  

Filmleri internet erişimi yeterli olan sinema salonlarında sesli betimlemeli izleyebilmek için sinema salonuna girmeden önce, izlemek istenilen filme ait betimlemeyi uygulama üzerinden cihaza indirmek ve film başladığında betimlemeyi oynatmak yeterli oluyor. Uygulamanın birkaç saniye sonra filmle senkron olmasıyla diyalogların olmadığı sahnelerdeki tüm görsel detay ve Türkçe altyazı seslendirmeler, kulaklık aracılığıyla dinleyicilere ulaştırılıyor.”