Geri Dön
Kültür&SanatŞehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz adına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 3'üncü Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni, 13 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek. Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen yarışmada, 4 temel kategoride verilecek ödüllerin yanında 2 özel ödül verilecek. 6 Mayıs günü başvuruların açıldığı yarışmaya 8 bin fotoğraf gönderildi. Jüri tarafından seçilerek kazanan fotoğraflar ise Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda sergilenecek.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına yapılan yarışmanın üçüncüsünün kazananları belirlendi. 13 Temmuz tarihinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu ve üst düzey yöneticilerin katılacağı ödül töreni Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek.

Ödül töreni; ‘2023’e Damgasını Vuran Haber Fotoğrafları, Kültürel ve Tarihi Fotoğraflar, Yeni Nesil Fotoğraflar / Cep Telefonu Çekimi – Serbest Haber, Yeni Nesil Fotoğraflar / Drone Çekimi – Serbest Haber’ adlı dört temel kategoride ve ‘Hikâyeyi Tamamla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, Gazze Özel Ödülü’ adlı iki özel kategoride gerçekleştirildi. Yarışma, kazanan fotoğraf sahiplerine toplamda 800 bin TL ödül dağıtacak.

Yarışmanın ödül töreni öncesi bugün Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda basın mensuplarıyla bir gezi düzenlendi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Mustafa Cambaz’ı tanıtarak “Gazetecilik yaptığı yıllarda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak çok çalkantılı yıllarıydı. Özellikle 28 Şubat süreci ve sonrasındaki baskı süreçlerinde de Mustafa Cambaz her zaman mağdurun yanında yer aldı. Her gazeteci gibi Mustafa Cambaz da aynı zamanda fotoğrafçıydı. Fotoğrafçılığı sadece haber fotoğrafçılığı değil. Daha farklı alana taşımayı düşünmüş ve bu konuda da başarılı eserler geride bırakmıştır. 10 binden fazla fotoğrafı var. Bu fotoğraflar ağırlıklı olarak tarihi sanatsal ve Türk milletinin bu topraklardaki tapusu niteliğindeki eserleri kayda geçilmiştir. Adına fotoğraf yarışması düzenlemeyi her halükarda hak etmiştir. Bu vesileyle bu yarışmayı düzenliyoruz. Mustafa Cambaz aynı zamanda vatandaşı olmadığı bu ülke için gözünü kırpmadan meydanlara inip şehit olmuş bir arkadaşımız. Dolayısıyla mesleğe olan tutkusunu onu anma ve unutturmama açısından bir yarışmaya dönüştürdük. Cumartesi yarışmamızın 3’üncü ödül törenini yapacağız” diye konuştu.

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek

LİKOĞLU: FİLİSTİN’DE ÇEKİLEN TÜM FOTOĞRAFLARA VE ŞEHİT OLAN GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZA ATFEN DE BİR ÖDÜLÜMÜZ OLACAK

Likoğlu, “Filistin’de çekilen tüm fotoğraflara ve şehit olan gazeteci arkadaşlarımıza atfen bir ödülümüz olacak. Töreni yaptığımız ada da önemli. Üzerinde bulunduğumuz bu ada Türkiye’deki darbelerin ilki olan 27 Mayıs darbesini yapanların ve ilk demokrasi şehidi olan Adnan Mendres’in yargılandığı ve idama mahkum edildiği bir adada töreni düzenliyoruz” dedi.

“YARIŞMA HER GEÇEN YIL KATILIMCISI VE İLGİSİ ARTAN BİR YARIŞMAYA DÖNÜŞÜYOR”

Yarışmanın amacının fotoğrafçılığa olan tutkusuyla bilinen Mustafa Cambaz'ı anmak olduğunu söyleyen Likoğlu, “15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz adına bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz fotoğraf yarışması gerçekleştiriyoruz. Ama aynı zamanda Mustafa Cambaz 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeciler tarafından şehit edildiği için ve 15 Temmuz'un ne anlama geldiğini anlatan en iyi isim olduğu için düzenliyoruz. Bu yarışma bizim için o günü unutturmamak, kimin ne yapmak istediğini, neyi amaçladığını anlatmak için de bir fırsat oluşturuyor. Yarışma her geçen yıl katılımcısı artan ilgisi artan bir yarışmaya dönüşüyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha yoğun katılımla belki birkaç yıl sonra ise uluslararası katılımları da kabul edeceğimiz bir yarışmaya dönüşür” dedi.

“15 TEMMUZ İRADESİNİ, DİRENİŞİNİ DAİMA DİRİ TUTMAK GÖREVİNİ VERİYOR”

Mustafa Cambaz ortaya koyduğu eserlerle bu şekilde anılmayı hak ettiğini aktaran Likoğlu, “Aynı zamanda 15 Temmuz şehidi olarak bize 15 Temmuz'u unutturmama, 15 Temmuz iradesini, direnişini daima diri tutmak görevi verdiğini düşünüyorum. Biz de bu yarışmayla bize verilen bu görevi yerine getirmiş olacağız. Tabii Mustafa Cambaz’ın hayalleri vardı. Fotoğrafçılık konusunda gerçekleştirmeyi ve hayata geçirmeyi planladığı eserleri vardı. Ama şehit olduğu için bu hayallerini gerçekleştiremedi. Biz Mustafa Cambaz'ın hikayesini, hayallerini anlatarak bu yarışmayı düzenledik. Katılan fotoğrafçılarımız onun gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirecek. Bu vesileyle bu yarışmanın da böyle bir sonuca hizmet etmesini arzu ediyoruz. Mustafa Cambaz'ı tanıdıkça, hikayesini öğrendikçe fotoğrafa olan tutkusunu anlattıkça fotoğraf severlerin onun hayallerini, onun yarım kalan hikayelerini tamamlayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşecek

MUSTAFA CAMBAZ’I VE AYNI ZAMANDA ADNAN MENDERES’İ DE BERABERİNDE BU ADADA ANIYOR OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ise “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın 13 Temmuz günü ödül törenini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bu tarih bizim için çok önemli. 15 Temmuz demokrasimiz anlamında önemli bir dönüm noktası. Bu dönüm noktasında 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz'ı burada anmak ve aynı zamanda bir demokrasi şehidi olan Adnan Menderes’i de beraberinde bu adada anıyor olmak çok önemli. Basın fotoğrafçılığı artık çok önemli, çok iyi bir noktada. Bu noktada aylardır süren yarışma sonrasında çok değerli eserler bize ulaştı. Bu eserler arasında jüri üyemiz fotoğraflarını seçtiler. Burada hem onları sergileyeceğiz. Aynı Zamanda ödüllendireceğiz. Mustafa Cambaz’ı anmak istiyoruz. Onu anlamak istiyoruz ve gelecek nesillerin bu vatan sevgisi konusunda, haber fotoğrafçılığı konusunda anlaşılması için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.