Geri Dön
Kültür&Sanat35'inci Uluslararası Åžile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

35'inci Uluslararası Åžile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

Bu yıl 29 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 35'inci Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı toplantıda, festival kapsamında düzenlenecek kültürel ve sanatsal etkinliklere yönelik bilgi verdi.

35'inci Uluslararası Åžile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

Adını, yıllardır yörenin ekonomisinin ve sanatının alt yapısını oluşturan İstanbul'un coğrafi işaretli ürünü Şile Bezi'nden alan festival, 1984 yılından beri devam ediyor. Şile Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festivalin tanıtım toplantısı Mümin Akgün Tahlisiye İstasyonu'nda gerçekleşti. Toplantıya, belediye yetkilileri, sanatçılar, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

35inci Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin tanıtım toplantısı yapıldı

"KÖKLERİ ASIRLARA DAYANAN BİR GELENEĞİ YARINLARA TAŞIMAK İÇİN BULUNUYORUZ"

Toplantıda festivale ilişkin bilgi veren Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, "Kökleri asırlara dayanan bir geleneği, köklerimize yeniden döneceğimiz 35'inci Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali'ni kutlamak ve bilgilendirme yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Şile, Zeki Müren,İsmet Ay gibi sanat devlerinin katkılarıyla kültür, sanat, sinema, şiir ve resimle yoğrulmuş eşsiz bir kasaba olmanın gururunu yaşamaktadır. Şile bezi sadece dokunmuş bir kumaş değil; o geçmişten günümüze uzanan bir mirasın ta kendisidir. Şile bezinin özgünlüğünü ve doğallığını korumak adına benzersiz bir çaba içerisindeyiz.

Bu yıl 35'inci yılına ayak basan festivalimiz Şile bezimizin evrensel değerlerini ve güzelliğini daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünerek tüm mücadelemiz bu yöndedir. Festival boyunca ziyaretçilerimizi adeta büyüleyici etkinliklerle,canlı konserler, dikkat çeken sergilerle ve eğitici atölye çalışmalarıyla dolu dolu bir program bekliyor. Şile'nin tarihi sokaklarında dolaşırken ziyaretçilerimiz Şile bezi ustalarının el emeği göz nuru eserlerini yakından görme imkanına sahip olacak. Özellikle belirtmek isterim ki; bu festival bir kutlama değil,aynı zamanda Şile bezi üreticilerinin emeklerini destekleme,geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarma ve yerel ekonomimize katkı sağlama amacını taşımaktadır" dedi.