Geri Dön
Gündem Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-24' operasyonlarında, 28 tutuklama

Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-24' operasyonlarında, 28 tutuklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu imalat ve satıcılarına yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-24' operasyonlarında 83 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 28'inin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 'Narkoçelik-24' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Jandarma Komutanlıklarınca Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep'te yapılan çalışmalarda 83 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bunlardan 28'i tutuklandı, 17'sine adli kontrol kararı veridi, 5'inin işlemleri sürüyor. Ayrıca yapılan aramalarda, 911 kilogram uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren kamu görevlilerini tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi. (DHA)