Geri Dön
GündemTIR ile çarpışan işçi minibüsü tarlaya devrildi: 7 ölü, 11 yaralı

TIR ile çarpışan işçi minibüsü tarlaya devrildi: 7 ölü, 11 yaralı

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde, TIR ile çarpışan tarım işçilerinin minibüsü, patates tarlasına devrildi. Kazada 7 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 13.00 sıralarında, Acıgöl- Gülşehir yolunda Yuva köyü mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi bilinmeyen 50 AG 452 plakalı TIR, karşı yönden gelen ve tarım işçilerini taşıyan sürücünün 50 ZB 455 plakalı minibüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle minibüs, patates tarlasına devrildi. Minibüste sürücü Musa Altınok ile birlikte 7 kişi yaşamını yitirdi. Kazada 11 kişi ise yaralandı. Kaza sırasında hurdaya dönen minibüsten tarlaya savrulan yaralılara, ilk müdahaleyi yoldan geçen sürücüler yaptı. Yaralılar, daha sonra kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılarak ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hastanede tedavisi sürüyor. 7 kişinin cansız bedenleri de yapılan incelemeden sonra aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

7 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı kaza, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntüde minibüsün TIR'a çarpıp yol kenarına savrulması yer aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Musa Altınok yönetimindeki minibüsün, aynı yöne giden Ferhat Karaman yönetimindeki TIR'a çarpıp, takla atması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin isimleri şöyle:

"Minibüs sürücüsü Musa Altınok, tarım işçileri Nazlı Parmak (51), Yavuz Parmak (59), Dede Çaldır (44), Emmeni Hamid (45), Fatma Cuma (29) ve Visal Süleyman."

Yaralılar Mehmet Karataş (66), Arif Arısüt (32), Melek Süleyman (30), Abdulkerim Cuma (29), Fatma Ala Abdullah (12), Emre Deliktaş (29), Nasır İlyasi (17), Mustafa Kızılırmak (43), Emel el Huzeym (17), Nuh el Mehsimi (17) ve Meryel el Huzeym'in (15) ise hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

ÖLEN ÇİFT TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren 3 çocuk sahibi 20 yıllık tarım işçileri Yavuz Parmak (59) ve Nazlı Parmak (51) çifti Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Merkez Camii'nde öğlen cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına çiftin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiftin cenazeleri, öğlen kılınan cenaze namazlarının ardından ilçe merkezindeki mezarlıkta toprağa verildi. Minibüs sürücüsü Musa Altınok da ilçede kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Nazlı ve Yavuz Parmak çiftinin damatları Kamil Yağmur (37) acı bir olay yaşadıklarını belirterek, "Kayınpederim ve kayınvalidem 20 yıldır mevsimlik işçi olarak çalışıyorlardı. Kendi hallerinde insanlardı. Çevredekileri tarafından sevilirlerdi. Kimselere zararları yoktu. Maalesef acı bir olay sonrası kendilerini kaybettik, üzgünüz" diye konuştu. Çiftin komşusu Fatma Erdem de (58) "Karı-koca işçi olarak çalışırlardı. Oğulları Volkan Parmak da onlarla çalışmaya giderdi. O gün gitmedi. Gerçekten iyi insanlardı. Allah rahmet eylesin" dedi.

KAZADA ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Öte yandan kazada ölü sayısı 8'e yükseldi. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Mustafa Kızılrmak (43) hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.