Geri Dön
Gündem Taksiciye kaldırım taşlı saldırı ve gasp girişiminde sanığa 8 yıl hapis cezası

Taksiciye kaldırım taşlı saldırı ve gasp girişiminde sanığa 8 yıl hapis cezası

İzmir'in Karabağlar ilçesinde taksi şoförü Selim Keleş’e (62) kaldırım taşı ile saldırıp, gasp girişiminde bulunan eski taksi şoförü Ahmet Tan (28), olayın teşebbüste kalması ve iyi hal indirimiyle 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Taksiciye kaldırım taşlı saldırı ve gasp girişiminde sanığa 8 yıl hapis cezası

Olay, 10 Ekim 2023'te, saat 22.00 sıralarında, Halide Edip Adıvar Caddesi’nde meydana geldi. Karabağlar ilçesinde taksiyle durakta bekleyen Selim Keleş'in aracına binen kişi, Buca ilçesine gitmek istediğini söyledi. Keleş, Buca ilçesine bağlı Gediz Mahallesi'ne yaklaştığı sırada, iddiaya göre, aracına aldığı yolcu cebindeki paraları vermesini isteyip, tehdit etti. Keleş'in direnmesi üzerine yolcu, yanında bulunan kaldırım taşı ile saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından saldırgan kaçarken, aldığı darbelerle yaralanan Keleş Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Keleş'in ifadesi doğrultusunda polis inceleme başlattı. Araç kamerasına yansıyan görüntüleri inceleyen polis, saldırganın Ahmet Tan olduğunu belirledi. Görüntülerde Ahmet Tan'ın kaldırım taşı ile şoföre defalarca vurduğu ve Keleş’in direnmesinin ardından para alamadan araçtan inip kaçtığı görüldü. Polis ekiplerinin adresine düzenlediği baskında yakalanan Tan, polisteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Taksici Keleş, tedavisinin ardından taburcu edildi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Ahmet Tan hakkında 'silahla yağmaya teşebbüs' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 15 Mayıs'ta ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ahmet Tan, özür dileyip, kendisinin de eski taksi şoförü olduğunu, alkollü olduğunu, elindeki içinde çikolatanın bulunduğunu hatırladığı poşette taşın olduğunu bilmediğini, olay sonrası korkuyla kaçtığını ve taksiden bir şey almadığını söyledi. Şikayetçi Selim Keleş ise başına darbe aldığını, sanığın cebine uzandığını ancak karşı koyunca başaramadığını, saldırıda felç kalabileceğini, bu işin planladığını söyledi.

EN AĞIR ADLİ KONTROL ŞARTIYLA TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Ahmet Tan'ın yargılanmasına bugün görülen 2'inci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Tan, şikayetçi Selim Keleş ve taraf avukatları katıldı. Sanık Tan, kendini önceki celsede tam ifade edemediğini belirtti. Bunu üzerine mahkeme başkanı söz verdi. Tutuklu sanık Tan, “Böyle bir olay nedeniyle sizin ve ailenin karşısına çıktığım için üzgünüm. Selim amcanın parasına dokunmadım. Taksicilere yönelik saldırıyı Selim amca fırsat bilip, ailemden para talep etti. Zor günler geçiriyorum. Eşimle ayrılma aşamasına geldim. En ağır adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatının, Keleş'in para talebini ne olduğunu açmasını istemesi üzerine sanık Tan, "Babam ve amcamla yemek yemişler. Ailem, Selim amcanın çalışamayacağını düşünüp, bir ihtiyacı olup olmadığını sormak için bir araya gelmiş. 2 ev ve bir otomobil parası olarak 5 milyon lira talep etmiş. Bunun karşılığında şikayetinden vazgeçeceğini söylemiş" diye karşılık verdi. Söz verilen Selim Keleş ise "Yemek yemedik. Numaramı nereden buldularsa görüşmek istediler, bir kafede bir araya geldik. Helalleşelim dediler. O zaman 5 milyon lira verin helalleşelim, dedim. Onlar 70 bin lira teklif etti" dedi.

KALDIRIM TAŞLI SAVUNMA

Selim Keleş'in avukatı, salona getirdiği olayda kullanıldığı öne sürülen 3 kilo 600 gram ağırlığındaki kaldırım taşını gösterip, bununla başa yönelik bir hamlede bulunulduğu, bunun da 'öldürmeye teşebbüs' anlamına geldiğine dikkati çekip, bunun göz önünde bulundurularak yargılamanın yapılmasını talep etti.

Sanığın avukatı ise savunmasında, insan olarak müvekkilinin karşısında olduğunu ve kınadığını belirtip, "Müvekkilim hakkında beraat talebinde bulunmuyorum. Ancak öldürmeye teşebbüs suçlamasına da karşı çıkıyorum" dedi.

Mahkeme başkanı kaldırım taşını, delil olarak kabul edip, adli emanete alınmasına karar verdi. Ardından duruşma savcısı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Tutuklu sanık Ahmet Tan'ın gece silahla yağma eylemine teşebbüs suçundan ceza almasını istedi.

Son sözü sorulan sanık Ahmet Tan, araç kamera görüntülerinin ortada olduğunu belirtip, "Suçlamaları kabul etmiyorum. En ağır adli kontrol şartlarıyla tahliyemi istiyorum" dedi. Taksici Selim Keleş ise sanık Tan'ın kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğini, bu nedenle cezanın artırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, verilen 10 dakikalık aranın ardından kararını açıklayıp sanık Ahmet Tan'a 'gece vakti silahla yağma' suçundan önce 13 yıl hapis cezası verdi. Olayın teşebbüste kalması ve iyi hal indirimiyle de bu cezasını 8 yıl 1 ay 15 güne indirerek, duruşmayı bitirdi