Geri Dön
GündemŞile'deki Ayazma Plajı 2023 yaz sezonuna hazırlanıyor

Şile'deki Ayazma Plajı 2023 yaz sezonuna hazırlanıyor

Ayazma Kıyı Düzenleme ve Kum Üzeri Tesis Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, proje kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek projenin 2023 yaz sezonu öncesinde tamamlanacağını açıkladı.

Şile'deki Ayazma Plajı 2023 yaz sezonuna hazırlanıyor

Geçen yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Şile ziyareti sırasında hayata geçirileceğini söylediği Ayazma Kıyı Düzenleme ve Kum Üzeri Tesis Projesi başladı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan destek ile 2022 Kasım ayı itibariyle yapımına başlanan Ayazma Kıyı Düzenleme ve Kum Üzeri Tesis Projesi ile birlikte Şile’nin gözde plajlarından biri olan Ayazma Plajı estetik bir dokuya kavuşturularak, en çok tercih edilen Şile kumsallarından biri olması sağlanacacak" ifadelerini kullandı. 

“İLÇEMİZİN TURİZM VİZYONUNA KATMA DEĞER SAĞLAYACAK OLAN BİR PROJEYE İMZA ATIYORUZ”

Ocaklı, “Şile’miz için planladığımız daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un ilçemizi ziyareti ile gündeme getirdiğimiz ve bugün ise çalışmalarına başladığımız Ayazma Plajı’mızda Şile’ye yakışan bir projenin adımını atıyoruz. Yaklaşık 580 dönümlük alanda, Şile’mizin en önemli destinasyon merkezi olan Ayazma Plajında; ilçemizin turizm vizyonuna katma değer sağlayacak olan bir projeye imza atıyoruz. Tamamen ahşap dekorlar üzerinde inşa edilecek bu proje ile bölgemizin doğal yapısını ve kimliğini koruyarak, önümüzdeki yaz sezonuna hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden burada yaşayan hemşerilerimize, gelecek olan tüm vatandaşlarımıza ve yerli yabancı turistlerimize hayırlı olsun.Ayrıca bu proje örnek bi proje olacak hedefimiz ilçemizin tüm sahillerinde düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte turizm kalitesinin artırılması hedefimiz olacak. Bu vesileyle bizleri destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJENİN DETAYLARI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle TOKİ tarafından tamamlanacak proje ile Ayazma Plajı’nın daha estetik ve konforlu bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Hem yerel halka, hem de yaz sezonu ilçeye gelecek olan turistlere hizmet verecek olan projenin çevre dostu planlamasıyla örnek olması planlanıyor. 

Ayazma Plajı üzerinde halihazırda bulunan 12 tesisin yenilenmesi ile ahşap yürüyüş yolu, seyir terası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, şezlong alanı, 14 adet spor aktivasyon alanı, 413 adet binek araç, 83 adet engelli araç ve 10 adet otobüs kapasiteli otopark alanı, 2214 metre gezinti yolu, dinlenme cebi, servis yolu, 25 adet gölge elemanı, 1337 metre paylaşımlı bisiklet yolu ve 11 adet bisiklet parkı tasarlanarak, hayata geçirilecek.