Geri Dön
GündemSeçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerin yenilenmesine karar verdiği yerlerde oy verme işlemleri başladı.

TUNCELİ'NİN AKPAZAR BELDESİNDE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği bin 700 seçmenin bulunduğu Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde oy verme işlemleri başladı.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde CHP’nin adayı Zeynel Yıldırım 471, AK Parti’nin adayı Ali Aydın 467 oy aldı. 4 oy farkıyla CHP’li Aydın, seçimi kazandı. AK Parti’nin, beldeye bağlı Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta bazı seçmenlere sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği ve bu durumun da seçimin sonucunu etkileyeceği gerekçesiyle yaptığı ‘itiraz’ başvurusu üzerine seçimin yenilenmesine karar verildi. Bin 700 seçmenin bulunduğu beldede oy verme işlemleri 08.00 itibariyle başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplamda 10 oy sandığının bulunduğu beldede oy verme işlemi 17.00’de sona erecek.

SİVAS'IN GÜNEYKAYA BELDESİNDE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Sivas'ta Yüksel Seçim Kurulu'nun, seçimin yenilenmesine karar verdiği Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde oy kullanma işlemi başladı.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Yüksek Seçim Kurulu ilçeye bağlı Güneykaya beldesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yaşanan arbede nedeniyle seçimin yenilenmesine karar verdi.

Sabahın erken saatlerinde belde halkı oy kullanmak için Güneykaya Anadolu Lisesi'ne kurulan 5 sandıkta saat 08.00 itibariyle pusulalarla kabinlere girerek tercihlerini yaptı. Beldede 1140 seçmenin oy kullanımı saat 17.00'de sona erecek.


Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

HİLVAN'DA İLK OYLAR SANDIKTA

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçmenler, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti için ikinci kez oy kullanmak için saat 08.00 sandık başına gitti.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

31 Mart seçimlerinde 27 bin 686 seçmenin bulunduğu Hilvan'da, DEM Parti’nin adayı Serhan Paydaş yüzde 33.2, AK Parti’nin adayı Aslan Ali Bayık yüzde 30.71, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hanif Düzme ise yüzde 18.77, CHP’nin adayı Mehmet Celal Avcı yüzde 9.3 oy oranıyla seçimleri tamamladı. DEM Parti’nin kazandığı Hilvan Belediye Başkanlığı seçimleri, AK Parti'nin 15 sandığa itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı doğrultusunda 2 Haziran'da yenilenme kararı alındı. İkinci kez sandık başına giden olan Hilvanlılar, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti için sabah saatlerinde oy kullanmaya başladı. Sabah saatlerinde oy kullanma yoğunluğunun yaşanmadığı sandık başlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ilçe merkezi ve kırsalda güvenlik tedbirleri yoğunluğu dikkat çekti.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Hilvan İlçesi'nde 27 bin 686 seçmen sekiz okulda kurulan 125 sandıkta oy kullanacak. Saat 08.00'de başlayacak oy verme işlem saat 17.00'de sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu kararınca Hilvan'da belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği, Akçakale, Eyyübiye, Hilvan ve Siverek ilçelerine bağlı 17 mahallede de muhtarlık seçiminin 2 Haziran’da tekrar sandık başına gidileceği kaydedildi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada Hilvan ilçesinde ve 17 mahallede gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi için tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Vali Hasan Şıldak tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hilvan'da sandık sayımız 125, seçmen sayımız ise 27 bin 686'dır. Bu yerleşim yerlerinin tamamında seçimin güven ve huzur ortamında en sağlıklı koşullarda, olaysız şekilde tamamlanması için tedbirlerimizi en yüksek seviyede planladık. Emniyet bölgemizde Hilvan'da 953, diğer mahallelerimizde ise 464 olmak üzere bin 417 polisimiz seçim günü görev yapacak. Jandarma bölgesinde ise Hilvan'da 912, diğer kırsal mahallelerimizde 368 olmak üzere bin 280 jandarma personelimiz görev yapacak. Toplamda ise 2 bin 697 güvenlik personelimiz görev alacaktır. Seçimin güvenlik içinde ve huzur ortamında yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık ve sahada uygulanabilir duruma getirdik. Hilvan'da ve diğer mahallelerde seçim günü oy verme esnasında ve devamında oyların sayım ve dökümü sürecinde yasal olmayan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Alınan sıkı önlemlerle istenmeyen bir olayın yaşanmasına fırsat vermeyeceğiz ve müdahale ederek yasal gereğini yerine getireceğiz."

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Öte yandan, Vali Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran seçimleri Hilvan ilçesinde takip ederken, güvenlik tedbirleriyle ilgili süreci de yönetecekleri bildirildi

KAYSERİ'NİN PINARBAŞI İLÇESİNDE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçmenler oylarını kullanmak için sandık başına gitti.

Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımlarda, CHP’li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirdi. MHP'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2'nci sırada yer aldı. MHP'li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İptal kararının ardından CHP'nin itirazları, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Bunun üzerine seçimin 2 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verildi.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

SEÇMENLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Vatandaşlar bugün saat 08.00 itibariyle ilçedeki okullara kurulan sandıklara giderek oy kullanmaya başladı. Sandık görevlilerinden zarf ve pusulalarını alan seçmenler, oylarını kullandıktan sonra imza atarak oy verme işlemini tamamladı. İlçede, 18 bin 960 seçmen, 141 sandıkta oy kullanacak. Seçim güvenliği kapsamında ilçede çok sayıda polis ve jandarma görev aldı. İlçede oy kullanma işlemi saat 17.00'de sonlanacak.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

BÜYÜKKARIŞTIRAN'DA SEÇMENLER,SANDIK BAŞINA GİTTİ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştarın beldesinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesi kararı sonrası bugün 16 sandık kuruldu. Belde sakinleri, bir kez daha belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

Lüleburgaz'a bağlı Büyükkarıştarın beldesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, DSP'nin adayı Hakan Karaman 2 bin 59, CHP'nin adayı Ertuğrul Çamlıca 2 bin 57 oy aldı. CHP'nin 2 kısıtlı kişinin oy kullandığı itirazı üzerine YSK, Büyükkarıştıran beldesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. 6 belediye başkan adayının yarıştığı ve 4 bin 950 seçmenin bulunduğu Büyükkarıştıran'da, bugün 3 okulda 16 sandık kuruldu. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erecek.


AKSARAY'DA 1 İLÇE İLE 1 BELDEDE SEÇMENLER OY KULLANDI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı sonrası Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi ile merkeze bağlı Sağlık beldesinde seçmenler, belediye başkanlarını belirlemek için bir kez daha sandık başına gitti.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Güzelyurt ilçesini İYİ Parti'nin adayı Hazim Turan 549 oy alarak kazandı. AK Parti'nin adayı Ünal Demircioğlu ise kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını belirterek itirazda bulundu. Sağlık beldesinde de MHP adayı Abdullah Tosun, 363 oy alarak seçimi kazandı. Bunun üzerine AK Parti'nin adayı Mehmet Yiğit, 1 zarftan 2 pusula çıktığını belirterek, seçim sonuçlarına itiraz etti. YSK, itirazları değerlendirip, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Güzelyurt ilçesi ile Sağlık beldesinde seçmenler, bugün sandık başına gitti. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erecek.

Seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde oy verme işlemleri başladı

KONYA'DA MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Öte yandan Konya'nın bazı mahallerinde muhtarlık seçimleri de bugün yenilenecek. Hüyük ilçesi Ulupınar Mahallesi, Meram ilçesi Botsa ile Karadiğinderesi mahalleleri, Ereğli ilçesi Sarıtopalı Mahallesi, Akşehir ilçesi Savaş Mahallesi ve Kadınhanı ilçesi Atlantı Mahallesi'nde seçmenler, sandık başına gitti.