Geri Dön
GündemSavunma sanayisine bağışlarda duygulandıran mesajlar

Savunma sanayisine bağışlarda duygulandıran mesajlar

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na (SSDF) çok sayıda kişi bağış yaptı. Bağışçılardan biri “Bir mermi de benden olsun” derken, bir başkası ise ‘SSDF için çıkarılacak kanun ertelendi; ama vatan borcu ertelenemez” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayisine bağışlarda duygulandıran mesajlar

Türk savunma sanayisine bağışta bulunmak isteyenler, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden bağış yapabiliyor. TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ardından SSB'nin SSDF hesabına yapılan bağışlarda artış yaşandı. Birçok kişinin hem kendileri hem de eş veya çocukları adına ayrı ayır bağış yapması dikkat çekti.

Savunma sanayisine bağışlarda duygulandıran mesajlar

Bağışçıların dekontlara duygu dolu mesajlar yazarak para transferini gerçekleştirdiği görüldü. Bağışçılar arasında, 'Tüm param bu kadardı' diyerek 17 TL bağışlayan da, 'Önce savunma sanayisi' yazıp 1 milyon 111 bin TL katkıda bulunan da yer aldı. Bir bağışçı da 'KAAN'ımıza vida parası' mesajı ile savunma sanayisine 3 bin TL katkıda bulundu. Bağışçılar arasında savunma sanayi şirketlerinin geliştirdiği ürünlere destek mesajları da bulunuyor. Bağışçıların gönderdiği mesajlardan bazıları da şöyle:

"Bir mermi de benden olsun. SSDF için çıkarılacak kanun ertelendi; ama vatan borcu ertelenemez. Aslanlarımıza destek için. Savunma sanayisi için harcanan her kuruş helal olsun, devletimiz var olsun. Şerefli Türk ordumuza feda olsun. KAAN'ımız çoğalsın. Yürüyen projelere destek. Radarınız keskin, roketiniz isabetli olsun."

Savunma sanayisine bağışlarda duygulandıran mesajlar