Geri Dön
GündemSancaktepe'de soÄŸuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

Sancaktepe'de soÄŸuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

Sancaktepe'de bir soğuk hava deposunda yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm depoyu sardı. Olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken depodaki yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmaların sonucunda kontrol altına alındı.

Yangın, saat 10.30 sıralarında Uzungöl Caddesi'ndeki soğuk hava deposunda çıktı. İddiaya göre caddede bulunan 3 katlı soğuk hava deposu arşiv kısmında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Â

Sancaktepede soğuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

OKULDAKİ ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Deponun yanında bulunan 19 Mayıs Ortaokulu’ndaki öğrenciler tedbir amaçlı tahliye edildi. Alevler kısa sürede deponun tamamını sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan soğuk hava deposuna yangın merdiveninden müdahale etti. 10 bin metrekarelik alanda bulunan soğuk hava deposundaki yangın, 58 araç ve 155 personelin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken soğuk hava deposu yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.

Â

Sancaktepede soğuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

'ÃœRÃœN VE MADDÄ° HASAR KAYBIMIZ VAR'

İş yerinde çalışan Tunahan Can, "Ofisteydim bir anda çığlık sesleri gelince dışarı çıktım. Arkadaşlar içerideydi. İçeride birisi var mı diye ben de direkt dumanların olduğu yere koştum. İtfaiye ekipleri geldi o sırada. İtfaiyeye yardımcı olduk Alt kat yemekhane üst kat arşiv odası. Yangın arşiv odasından sıçramaya başlayınca içeride kimse kalmayınca itfaiye müdahale etti. Üst kata sıçrıyor yangın. Şirkette soğuk hava malzemeleri var. -18°'de muhafaza edlmesi gereken ürünler var. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Ürün ve maddi hasar kaybımız var" dedi.

Â

Sancaktepede soğuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

'YANGIN DAHA DA BÜYÜDÜ'

Mahalle sakinlerinden biri, "Sabah kalktık kahvaltı yapacaktık. Baktık dumanlar yükseliyordu. Buraya geldiğimizde burası kalabalıktı. İtfaiye gelemedi yangın o sırada büyümeye başladı. İnsanlar da dumandan etkilenmeye başladı. Sonra yangın daha da büyüdü ve bu hale geldi" şeklinde konuştu.

Sancaktepede soğuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü

Sancaktepede soğuk hava deposunda çıkan yangın söndürüldü