Geri Dön
GündemMuğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde orman yangını çıktı. Ortacan'da çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Dalaman'da ise yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Yangın, saat 19.30 sıralarında Okçular Mahallesi Kızıldere mevkisinde çıktı. Ormandan yükselen alevleri gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin alevlere karadan müdahalesi devam ediyor.

Muğlada orman yangını

DALAMAN'DA DA ÇIKTI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangınına müdahale sürerken, saat 20.30 sıralarında Dalaman ilçesine bağlı Taşbaş Mahallesi'nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanda da yangın çıktı. Vatandaşların ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İki orman yangınına da ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor.

ORTACA'DAKİ YANGIN 2 SAATTE KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesi'nde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 21.45 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

YANGINDA 1 EV VE AHIR ZARAR GÖRDÜ, BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU 

Muğla'nın Dalaman ilçesinde saat 19.30 sıralarında çıkan orman yangınında 1 ev ve 1 ahırın zarar gördüğü öğrenilirken, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, orman yangını nedeniyle vatandaşlara su tankeri ve traktör getirmeleri konusunda çağrıda bulundu. Başkan Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taşbaşı Mahallesi’nde çıkan yangın nedeniyle tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve tedbirli hareket etmelerini, özellikle çevre mahallelerde traktörü, su tankeri bulunan vatandaşlarımızın müdahale için gelmesini rica ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.