Geri Dön
GündemLübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi yarın başlıyor

Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi yarın başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi yarın başlıyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşlarımızın deniz yoluyla tahliyesi yarın (9 Ekim) yapılacaktır. Bu çerçevede, Deniz Kuvvetlerimize ait 2 gemimizin bugün Beyrut'a doğru yola çıkması öngörülmektedir. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır" denildi.

Ayrıca, tahliye için görevlendirilen gemilerin, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik insani yardımlarını taşıyacağı belirtildi.

TAHLİYE İÇİN 2 BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyeleri için başvurular geçen hafta alınmaya başladı. Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın tahliyesi için başvuru yapıldı. Başvuru yapan tüm vatandaşlarla temas kurularak tahliye konusundaki son kararları soruldu. Gelen yanıtlar sonucu toplam 2 bin kapasiteli 2 geminin bu aşamada yeterli olacağı anlaşıldı. Toplanma alanları ve tahliye saati, ilgili vatandaşlara bugün mesaj yoluyla iletilecek. Gemiler, bugün Mersin'den yola çıkarak Beyrut'a gidecek. Yarın Türk vatandaşları gemilere binerek yurda getirilecek. Türkiye'de ilk etapta ihtiyaç duyabilecekleri barınma gibi ihtiyaçları için ilgili kurumlarca hazırlıklar yapıldı.