Geri Dön
GündemKuşadası'ndaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk oldu

Kuşadası'ndaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk oldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 3'üncüsü bu yıl düzenlene Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali'nde Türk ve Fransız usulü pişirme yöntemi ile hazırlanan salyangoz yarıştı. Salyangoz düellosunda Türk ve Fransız şefler tarafından hazırlanan salyangoz yemeklerinin tadına bakan festival katılımcıları seçim yapmakta zorlanınca kazanan dostluk oldu.

Kuşadası'ndaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk oldu

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen 3'üncü Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali 'Hayat Sokakta' sloganıyla düzenlendi. Festival, 'salyangoz düellosuna' ev sahipliği yaptı. Tarihi Kervansaray'da gerçekleşen düello, Türk şef Halil İbrahim Çengel ile Fransız şef Julien Moulieres arasında gerçekleşti. Soğan, sarımsak, biber ve domates kullanılarak tencerede zeytinyağı ile yahni şeklinde pişirilen Türk usülü 'galyangoz' ile bol sarımsak ve maydanozlu sosla tereyağlı olarak fırında pişirilen Fransız usulü 'escargot'un yarıştığı düellonun sonucunu Kervansaray'ı dolduran katılımcılar belirledi. Türk şef Halil İbrahim Çengel ile Fransız şef Julien Moulieres tarafından hazırlanarak bizzat servis edilen Türk ve Fransız usulü salyangozların tadına bakan festival katılımcıları karar vermekte zorlandı. Galyangoz ile escargortun birbirinden lezzetli olduğunu ifade eden katılımcılar hem Türk hem de Fransız şefi galip ilan etti. Böylece kazanan dostluk ve lezzet oldu.

Kuşadasındaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk oldu

Düellonun moderatörü Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin salyangozun bol protein içeren bir besin olduğunu belirtip, "Bitkilerin filiz yaprakları ile beslenen salyangoz Girit ve Akdeniz mutfağının sevilen bir lezzetidir. Kuşadası'nda da çok sayıda Giritli yaşadığı için salyangoz yahnisi doğal olarak kent kültürümüzün de bir parçasıdır" dedi.

Kuşadasındaki salyongoz düellosunda kazanan dostluk oldu