Geri Dön
Gündem Kurban Bayramı'nda İstanbul'da kalanlar piknik alanlarına akın etti

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da kalanlar piknik alanlarına akın etti

Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da değerlendirenler Belgrad Ormanı'na akın etti. Ormanlık alanlarda mangal yakılmasının yasak olduğu yaz aylarında piknikçiler mesire alanlarını tercih etti. Aile büyükleri mangal başında yiyecekleri hazırlarken çocuklar oyun parkında zaman geçirdi. Belgrad Ormanı'nın girişinde ise zaman zaman yoğunluk yaşandı.

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'da kalanların birçoğunun ilk tercihi yine Belgrad Ormanı oldu. İstanbul Valiliği'nin kararıyla ormanlık alanlara girişler ve mangal yakılması 10 Haziran -15 Ekim tarihleri arasında yasaklanmıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı Belgrad Ormanı'nda bulunan mesire alanları ise yasak olmayan yerlerin başında geliyor.

Kurban Bayramının ilk iki günü kurban kesme telaşını atlatanlar, mesire alanlarında piknik yapıp mangal yakarak bayramın tadını çıkardı.

Orman içerisinde yer alan Neşet Suyu Tabiat Parkı'ndaki ziyaretçilerin birçoğu kurbanlık etlerle mangal yaktı. Aile büyükleri mangalın başında hazırlık yaparken çocuklar ise oyun parkında vakit geçirdi.

"BÜTÇEMİZ BUNA YETTİĞİ İÇİN BAYRAMI İSTANBUL'DA DEĞERLENDİRDİK"

Ailesiyle pikniğe gelen Rıza Kumcu, "Havalar sıcak, evlerde durulmadığı için Belgrad'a gelmek istedik. Çocuklarla geldik, vakit geçiriyoruz. Şu an için sakin ama öğleden sonra daha kalabalık oluyor. Bütçemiz buna yettiği için bayramı İstanbul'da değerlendirdik" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIM YANIMA GELDİĞİ İÇİN MEMLEKETE GİTMEDİM"

Piknik yapan Mehmet Sezerkan, "Bayram, eski bayramlar gibi değil. Bu bayram çocuklarım yanıma geldiği için memlekete gitmedim. İstanbul'da kalmayı tercih ettim. Bayramın birinci günü kurbanımızı kestik, ikinci günü misafirlerimiz geldi. Üçüncü günü de kendimizi Belgrad Ormanı'na attık. 9 gün tatilimiz var değerlendiriyoruz" dedi.

Bahçelievler'den Belgrad Ormanı'nda bulunan mesire alanına gelen Halil Özülker ise, "Çocuklarım ve torunlarımla birlikte pikniğe geldik. Kurbanımızı kestik şimdi de yemeye geldik. Kalabalık geldik, 3 kızım, damatlar, oğlum hepsi yanımızda maşallah" diye konuştu.

"BAYRAMDA HERKESİN GİDECEĞİNİ BİLDİĞİMİZ İÇİN KALIP TADINI ÇIKARTMAK İSTEDİK"

Adem Ödekbaş, "Bayram tatilini fırsat bilerek çocuklarımızla güzel vakit geçirmek için Bahçelievler'den geldik. Bayram güzel geçiyor, İstanbul'un kalabalığından uzaklaştık. Bayramda herkesin gideceğini bildiğimiz için İstanbullular olarak kalıp tadını çıkartmak istedik. Sabah saatlerinde kahvaltı ve sporumuzu yaptık. Öğleden sonra da mangal hazırlığımızı yapıyoruz akşam da keyfini çıkartarak devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayram Kol, "Çok mutluyuz, ailecek geldik, piknik yapıyoruz. Bütün aile burada, babam hepimizi bir araya getirdi. Kağıthane'den geliyoruz. Allah herkesin kestiği kurbanları kabul etsin, nice bayramlara inşallah" şeklinde konuştu.