Geri Dön
GündemKum fırtınasında Sapanca Gölü'nde kaybolan Kaan Ege'nin cansız bedenine ulaşıldı

Kum fırtınasında Sapanca Gölü'nde kaybolan Kaan Ege'nin cansız bedenine ulaşıldı

Sakarya’da, Sapanca Gölü’nde antrenman yaparken kum fırtınası nedeniyle suya düşüp kaybolan Kaan Ege Baran’ın (15) cansız bedeni bulundu.

Kum fırtınasında Sapanca Gölü'nde kaybolan Kaan Ege'nin cansız bedenine ulaşıldı

Olay, dün akşam saatlerinde Sapanca Gölü’nün Serdivan ilçesi kıyısında meydana geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sporcu Eğitim Merkezi antrenörleriyle birlikte olimpiyatlara hazırlanan Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcularının antrenmanı sırasında aniden kum fırtınası çıktı. Fırtınada sırasında gölde bulunan kanolardaki 7 sporcu ile 1 eğitmen suya düştü. Sporculardan Kaan Ege Baran için arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Kum fırtınasında Sapanca Gölünde kaybolan Kaan Egenin cansız bedenine ulaşıldı

YOĞUN ARAMA SONUCU CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Arama- kurtarma çalışmaları AFAD, Jandarma Arama- Kurtarma, itfaiye, Kocaeli ve Yalova deniz polisi, Sakarya Arama- Kurtarma Ekibi (SAKE) ile Ankara ve Samsun emniyetinden oluşan personel ile birlikte toplam 117 kişilik ekip, 11 bot, 7 dron, 2 sonar cihazı, 35 araç, 2 skuter ve 1 helikopter ile sürdürüldü. Yapılan yoğun çalışma sonucunda kayıp sporcu Kaan Ege Baran’ın cansız bedenine cesedine ulaşıldı. Talihsiz sporcunun cansız bedeni, suya düştüğü bölgenin yakınlarında yaklaşık 8 metre derinde bulundu. Kaan'ın cansız bedeni, botla karaya çıkarılıp, otopsi için Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kum fırtınasında Sapanca Gölünde kaybolan Kaan Egenin cansız bedenine ulaşıldı

BAKAN BAK’TAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sakarya'da, Sapanca Gölü'nde antrenman yapan sporcuların yer aldığı kanonun şiddetli rüzgar nedeniyle devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcusu Kaan Ege Baran için taziyede bulundu. Bakan Bak, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sapanca Gölü’nde antrenman yaptığı sırada meydana gelen şiddetli rüzgar sonucu kanosu devrilerek kaybolan Kaan Ege Baran evladımızın, yapılan arama çalışmaları neticesinde cansız bedenine ulaşıldığı haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübümüzün 15 yaşındaki genç sporcusuna Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere sevenlerine ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum. Aynı kazada yaralanan sporcularımıza ve Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübümüze geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”