Geri Dön
GündemKüçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

Küçükçekmece, D-100 Karayolu'nda Küçükçekmece Adliyesi önünde 2 metrobüs çarpıştı. Kazada 1 kişi öldü 50 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin ön rapor hazırlandı. Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Küçükçekmece, D-100 Karayolu üzerinde 2 metrobüs çarpıştı. Çarpışmanın ardından savrulan metrobüsler bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken ağır yaralı olan 22 yaşındaki Ferhat Uçar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle her iki istikamette uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu kapanırken, yolcular Marmaray ve otobüs duraklarına yönlendirildi.

KAZA GÃœVENLÄ°K KAMERASINA YANSIDI

Diğer yandan yaşanan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde metrobüs yolunda ters istikamette seyreden 2 metrobüsün önce birbirine çarptıığı ardından bariyerlere savruldukları anlar yer alıyor. Kaza sonrasında bölgedeki kurtarma çalışmaları ve oluşan kalabalık ise, havadan drone ile görüntülendi.

KAZA SONRASI OLUŞAN TRAFİK YOĞUNLUĞU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kazasının ardından metrobüs seferleri yapılamazken, her iki güzergahta da uzun metrobüs kuyrukları oluştu. Oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

'MAALESEF YARALILARDAN 1 TANESÄ°NÄ°N VEFAT HABERÄ°NÄ° DOÄžRULATTIK'

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da olay yerinde incelemelerde bulundu. Kaza ve yaralılar hakkında bilgi alan Anteplioğlu belediye yetkilileriyle de görüştü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de kazanın ardından bölgedeki çalışmaları inceledi. Çebi burada yaptığı açıklamada, 'Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan birinin vefat haberini doğrulattık. Allah rahmet eylesin, şu an 9 kişinin yaralandığını, 1 kişinin de vefat ettiğini biliyoruz. 10 yaralı olarak biliyorduk, 1 kişinin vefat ettiğini maalesef öğrendik.' dedi.

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

2 METROBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Küçükçekmece'de 38 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili 2 metrobüs şoförü ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

 

'İNSANLAR SAVRULDU O AN FAZLA BİRŞEY DÜŞÜNEMEDİM'

Kaza sırasında metrobüste bulunan ve yaralanan kişi, 'Yol çalışması var ya ondan dolayı metrobüs şerit değiştirmek zorunda kalıyor onun için kaza oluyor. İnsanlar savruldu o an fazla birşey düşünemedim. Ben biraz korktum, Zincirlikuyu'dan gelen metrobüsteydim. Bizim metrobüs ara yola girip direk karşıdan gelenle çarpıştılar" dedi

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

VALÄ° GÃœL: ADLÄ° VE Ä°DARÄ° SÃœREÇLER DEVAM EDÄ°YORÂ

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de sabah saatlerinden yaşanan metrobüs kazasında yaralanan ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden 11 kişiyi ziyaret etti. Vali Gül'e Bakırköy Kaymakamı Recai Kartal ve hastane yöneticileri de eşlik etti. İstanbul Valisi Gül, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'BAKIRKÖY'DE 11 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR'

Yaralıları ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, 'Bu sabahki metrobüs kazasında şu an itibariyle toplam 49 vatandaşımız etkilendi. Bunlardan 1 kişi maalesef vefat etti. 2’si ağır yaralı olmak üzere 45 hastamızdan da ayakta tedavi olanlar var hafif yaralı olanlar var. Rakamın değişme sebebi şu, kendi imkanlarıyla hastaneye hemşehrilerimiz oluyor. Dolayısıyla yarası hafif olup kendi imkanlarıyla hastaneye gidenleri rakamları revize ederek tekrar sizlere açıklıyoruz. Biraz önce hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Bu hastaneye 11 hemşehrimiz geldi 4 tanesi yatarak tedavi oluyor, diğerleri ayakta tedavi oluyor. Hepimize geçmiş olsun' dedi.

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

'EKÄ°PLERÄ°MÄ°Z Ä°LK ANDAN Ä°TÄ°BAREN GEREKLÄ° MÃœDAHALEYÄ° YAPTI'

Gül, 'Süreçle ilgili olarak başsavcılığımız zaten soruşturma başlattı. Adli ve idari süreçler devam ediyor. Allah beterinden saklasın. Sağlık ekiplerimiz ve kurtarma ekiplerimiz ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de şimdi diğer hastanedeki hemşehrilerimizi ziyaret edeceğiz. Kazanın nedeni bundan sonraki adli ve idari soruşturmanın neticesinde ortaya çıkacak. Sizlerin de gördüğü gibi 2 metrobüs ve görüntülerde 1 beyaz araç var. Beyaz araçtan dolayı birbirlerine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını neden düşürmedi ve benzeri konular ileriki safhalarda belli olacak. Biz şu an yaralı olan hemşehrilerimizin tedavi olmaları ve onların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz' diye konuştu.


Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

ÖLEN FERHAT UÇAR'IN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Hayatını kaybeden Ferhat Uçar'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı. Uçar'ın cenazesi bugün Esenyurt'taki Uhud Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

KAZAYA İLİŞKİN BİLİRKİŞİ TARAFINDAN ÖN RAPOR HAZIRLANDI.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

METROBÜS KAZASINDAN YENİ GÖRÜNTÜ

Küçükçekmece'de sabah saatlerinde meydana gelen 1 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı. Görüntülerde kazaya karışan diğer metrobüsün araç içi kamerasından kaza anı yer alıyor.

 

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

METROBÜS KAZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: KAZANIN SEBEBİ ŞOFÖRÜN UYARI İŞARETLERİNİ GEÇ FARK ETMESİ

Küçükçekmece'de bu sabah yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili İETT'den açıklama yapıldı. Açıklamada, '29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır' denildi

'TEKNÄ°K VE Ä°DARÄ° SORUÅžTURMA TÄ°TÄ°ZLÄ°KLE SÃœRDÃœRÃœLMEKTEDÄ°R'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.Kazayla ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz'

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı
Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı


Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı

Küçükçekmecede metrobüs kazası: 1 ölü 50 yaralı