Kebapçının artan ekmek, kemik ve etleri sokak hayvanlarına can oluyor
Adana’da kebapçı Yaşar Aydın, müşterilerden arta kalan günlük 500 kilogram et, ekmek ve kemikleri, sokak hayvanlarına dağıtıyor. Biriktirdiği kebap atıklarını kış aylarında karın etkisini gösterdiği ilçesine de götürdüğünü söyleyen Aydın, "Artan yiyeceklerin değerlendirilmesi lazım. Sonuçta çöpe gidiyor. Biriktirelim ve can dostlarımıza verelim. Onlar da mutlu olur, biz de mutlu oluruz” dedi.
Kentte kaburga etini 'zırh' diye tabir edilen büyük bıçakla çekilmesinin ardından şiş yerine kare şeklindeki boruda pişirilmesiyle hazırlanan 'boru kebabı' ile meşhur olan ve sosyal medyada da yoğun ilgi gören kebapçı Yaşar Aydın, restoranında artan ekmek, kemik, et artıklarını günlük olarak biriktiriyor.
Masalarda müşterilerden kalan et, ekmek ve kemikler, çuvallanıyor. Günlük ortalama 500 kilogram et, emke ve kemik, çalışanlar ve gönüllüler tarafından sokak hayvanlarına bırakılıyor. Aydın, hayvanlarının çiğ yememesi için kemikleri kaynattıktan sonra dağıtımını yapıyor.
‘1 GRAM EKMEK ÇÖPE GİTMİYOR'
Biriktirdiği yüzlerce kilo kebap atıklarını kış aylarında da kar yağışının etkisini gösterdiği Pozantı ilçesine götürdüğünü söyleyen Aydın, "Artan yiyeceklerin değerlendirilmesi lazım. Sonuçta çöpe gidiyor. Biriktirelim ve dostlarımıza verelim. Onlar da mutlu olur. Biz de mutlu oluruz. Onlar aç kalınca insan rahat edemiyor. Yılın her günü bu besleme çalışmamız yapılıyor. 1 gram ekmek çöpe gitmiyor. Kemikler, ekmekler, masada kalan etlerin hepsi toplanıyor. Güzelce hazırlanıyor. Kış aylarında özellikle besine ulaşmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımıza dağıtılıyor” dedi.
‘BESLENDİKLERİNDE ÇOK MUTLU OLUYORLAR’
Kentteki tüm restoran ve kebapçılara seslenen Aydın, “Evinizde, ofisinizde yani nerede olursanız olun artan yiyeceklerinizi biriktirin ve çevrenizdeki sokak hayvanlarına dağıtın. Dağıtmaya zamanınız yoksa bunu gönüllü yapan insanlar var. Onlarla iletişime geçip verebilirsiniz. Beslendiklerinde çok mutlu oluyorlar. Biz de böyle mutlu oluruz” diye konuştu.