Geri Dön
GündemKartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

Kartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

Bolu’da kayak merkezi Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun ardından aralarında tutuklu otel sahibi Halit Ergül’ün yönetim kurulu üyesi olan eşi ve 2 kızının da olduğu 10 şüpheli daha gözaltına alındı.

Kartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

Kayak merkezi Kartalkaya’da 21 Ocak’ta gece saatlerde Grand Kartal Otel’in restoran bölümünde başlayan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 31 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda Ergül’ün damadı olan Emir Aras, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in de bulunduğu 22 şüpheli tutuklanırken 8'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 9 şüpheli serbest bırakıldı.

Ses Kapa
Süre 0:00
/
Toplam Süre 0:00
Yüklendi: 0%
Yükleniyor: 0%
Yayın TipiCANLI
Kalan Süre -0:00
 
Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yanan otel havadan görüntülendiBolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 12 katlı ahşap bir otelde çıkan yangında alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Bakan Yerlikaya: Maalesef vefat edenlerin sayısı 10’a yaralı sayısı 32’ye yükselmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Otelden tahliye edilen tatilciler, merkezde bulunan 4 otele yerleştirilirken, Bolu ve Gerede’den gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.


Kartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

Yangına ilişkin yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dün İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan gözaltına alındı. Bugün ise tutuklu olan otel sahibi Halit Ergül’ün, eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, yangın sonrası gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan iş güvenliği uzmanı Ece Kayacan, Mehmet Özel, Muharrem Şen, Mustafa Selman Çelen ve Kübra Demir gözaltına alındı. Ergül ailesinin bireylerinin İstanbul’da gözaltına alınarak Bolu’ya getirildikleri öğrenildi.

Kartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

Şüphelilerin bir bölümü işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yeni operasyonlar ile birlikte soruşturmanın başladığı günden bu yana gözaltına alınan şüpheli sayısı 41’e yükseldi.

Kartalkaya soruşturmasında bilirkişi raporu sonrası 10 gözaltı

OTEL SAHİBİNİN EŞİ VE 2 KIZI DA TUTUKLANDI

Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını faciasının ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklu olan otel sahibi Halit Ergül’ün, yönetim kurulu üyeleri olan eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İş güvenliği uzmanı Ece Kayacan ve otelin yapıldığı yıl statik hesaplamasını yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, mimar Mustafa Selman Çelen ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben İl Özel İdare Müdürü Mehmet Özel, elektrik teknisyeni Muharrem Şen ve iş güvenliği uzmanı Kübra Demir’in savcılıktaki sorguları sürüyor.

TUTUKLU SAYISI 6 OLDU

Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben İl Özel İdare Müdürü Mehmet Özel, elektrik teknisyeni Muharrem Şen de tutuklanırken, iş güvenliği uzmanı Kübra Demir adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Son operasyonların ardından soruşturmanın başladığı günden bu yana 41 şüpheli gözaltına alınırken tutuklananların sayısı da 28’e yükseldi.