Geri Dön
GündemKarşıyaka'daki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Karşıyaka'daki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda, 3 gün önce çıkan ve 21 saatte söndürülen yangının ardından dün akşam başlayan yeni orman yangınına, günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 4 helikopterle havadan da müdahaleye başlandı.

Karşıyaka'daki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Saat 07.00 sıralarında günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı. 2 uçak ve 4 helikopter ile alevlere çok sayıda sorti yapıldı. Söndürme çalışmalarına havadan ve karadan sürüyor.

Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos'ta da orman yangını çıkmış, alevler 21,5 saatte söndürülmüştü.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, bölgeye takviye olarak 2 uçak, 1 helikopter, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı takviye olarak gönderildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ, 3 EV ZARAR GÖRDÜ

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında, alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Alevlere 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşayan ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

ALEVLER BAYRAKLI İLÇESİNE ULAŞTI

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

BARINAKLARDAKİ HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevler, Karşıyaka Seyir Tepesi'nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi'nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine kadar ulaştı. Birçok iş yeri yanarken, yoğun duman gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri de Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki 600 kadar sokak hayvanını tahliye etti.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'RÜZGARIN ETKİSİYLE KIVILCIMLAR TEKRAR HARLADI'

İzmir Valisi Süleyman Elban da yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, "Salı günü saat 21.43 itibarıyla Yamanlar Dağı'nda TRT vericisinin alt tarafındaki bir bölgede orman yangınımız başladı. Arkadaşlarımız, tüm ekiplerimiz yoğun çalışmalarla çarşamba günü kontrol altına aldılar ve perşembe günü de yangın büyük ölçüde söndürüldü. Ancak perşembe günü yine 21.00 sıralarında yangın söndürülmüş olan alan içerisinde kalan büyük odun ve kütüklerde akşam 70-80 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle kıvılcımlarla tekrar yangın harlandı. Yeniden büyümeye başladı. Özellikle gece başladığı için hava araçlarıyla müdahale edilemedi. Karada orman ekiplerimiz, itfaiyemiz, belediye ekiplerimiz, TOMA'larımız, emniyet, jandarmamız, AFAD'ımız, tüm kurum, kuruluş herkes kendi imkanlarıyla müdahalede bulundu. Ancak ormanın başladığı yer, yerleşim yerlerine çok yakın bir bölge. Yerleşim yerlerine çok yakın olduğu için de buradaki müdahale ciddi manada da güçleşiyor. Çok süratli bir şekilde hem emniyetimiz hem jandarmamız bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesini sağladılar. Allah'a şükür, şu ana kadar bir can kaybımız yok. Ama bir kısım evlerin yandığıyla ilgili bilgimiz var. Kesin sayı ancak yangınla ilgili çalışmalar belli bir aşamaya gelip, kontrol altına alınıp yangın söndürüldükten sonra nihai durumu ortaya çıkacak" dedi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'YANGINA YAKIN BÖLGELER TAHLİYE EDİLDİ'

Vali Elban, "Şu an saatte hızı 80 kilometreyi bulan bir rüzgar olduğu için bölgede çoğu zaman havadan müdahaleyi durdurmak zorunda kalıyoruz. Çünkü hava araçları artık uçamaz duruma geliyorlar. Ancak karada şu anda 60'a yakın arazözümüz, 20'nin üzerinde itfaiye aracımız, birçok su tankerimiz, 10'un üzerinde dozerimiz, 12 tane TOMA'mız birçok destekle ilgili su araçları, iş makineleriyle birlikte ormanımızın, emniyetimizin, jandarmamızın, belediyelerimizin yaklaşık şu anda sahada binin üzerinde personeliyle yangını söndürmek için yoğun bir gayret var. Yangın şu anda dört, beş ayrı bölgede devam ediyor. İki ayrı bölgedeki yangın nispeten kontrol altına almış gibi gözüküyor ama özellikle Örnekköy ve Doğançayı'nın aşağı taraflarında mahallelere doğru ilerlemiş durumda. Şu an için Allah'a şükür çok büyük bir risk ya da can kaybıyla ilgili bir sıkıntı olmamakla birlikte yangın henüz bu bölgelerde kontrol altına alınmış değil. Yoğun bir şekilde çabalarımız devam ediyor. Bir köyümüzü tahliye ettik. Bu yangının olduğu, bu bulunduğumuz mahalleler dahil Doğançay Mahallesi dahil yangına yakın bölgelerdeki bir kısım evleri de tahliye ettik" diye konuştu.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'PİLOTLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ CİDDİ TEHDİT ALTINDA'

Vali Elban, "Bu sabah itibarıyla bölgemizde 6 yangınımız vardı. Bu yangınların beşi söndürüldü. Dolayısıyla tüm hava araçlarımız, şu anda bu yangın için hazır bekliyor. Ama teknik olarak saatte 80 kilometreye yakın bir rüzgar da hava araçları çoğu zaman çalışmakta çok zorlanıyorlar.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Hatta Allah korudu, arkadaşlarımız birkaç tehlike de atlattı. Ancak bu rüzgarın hızı bir miktar azalırsa, havadan müdahalemiz çok hızlanacak. Ancak bu şartlarda önce müdahalede bulunan pilotlarımızın can güvenliği ciddi tehdit altında. İkincisi de zaten bu aşırı rüzgarda çok da verim alınamıyor. Ama tüm hava araçlarımız konuşlandığı yer de buraya çok yakın. Müdahale için bekliyorlar. Yeter ki rüzgarda bir miktar azalma olsun" dedi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'RÜZGAR, TEPEYE DOĞRU DÖNDÜ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yangına ilişkin konuştu. Yangının şiddetli rüzgarla geniş alana yayıldığını ifade eden Başkan Tugay, "Karşıyaka'da bir küçük sanayi sitesi var. Orada devam eden bir yangın var. Yoğun olarak arkadaşlarımız ona müdahale ediyorlar. Bayraklı'nın Körfez Mahallesi'nde, Doğançay Mahallesi'nde yoğun bir müdahale var. Seyir Tepesi eteklerinde bir bölge. Çiğli'ye kadar uzanmış durumda. Çok geniş bir alanda ne yazık ki devam ediyor. Rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Bazı evler ve iş yerleri ne yazık ki yangından etkilendi. Şu ana kadar bize gelen bilgide yaralı ya da bir ölüm vakası yok.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

İlçe belediyemizin su tankerinin yandığına dair bir bilgimiz var. Yangın devam ediyor ve biz de tüm gücümüzle o bölgedeyiz. Bir talihsizlik de aynı anda dün gece Kemalpaşa'da ve Çeşme'de de yangın çıkmıştı. Ona da arkadaşlarımız müdahale ediyor. Hatta Salihli'de de yangın çıkmıştı; ona da müdahale ediliyor. Birimde olan herkes çağırıldı. Tüm birimlerimizle sahadayız. Tehlikeli olan bölgeler boşaltıldı. Bazı noktalarda durdu ama rüzgar çok şiddetli. Rüzgar, tepeye doğru döndü. Yerleşim yerleri için, şu an ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor" dedi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'EVLERİ ZARAR GÖRENLERE DESTEK OLACAĞIZ'

Başkan Tugay, "Çevre illerden de yardım gelecek. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz. Yurttaşlarımıza kalacak yer ayarladık, onları açıkta bırakmayacağız" diye konuştu.


Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

ZABITA EKİPLERİ MAHSUR KALAN 3 KİŞİ İLE ÇOCUKLARI GÜVENLİ ALANA TAŞIDI

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda dün gece başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İzmir itfaiyesi başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleri sahada görev yapıyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler Sancaklı köyünde mahsur kalan 80 ile 85 yaş arasındaki 3 kişiyi ve çocukları bölgeden çıkararak güvenli alana taşıdı. Zabıta ekipleri tahliye çalışmalarına destek verirken aynı zamanda bölgede itfaiye ekiplerinin hızlı ve rahat müdahalesi için de trafik düzenlemesi çalışmalarını yürütüyor.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

CAN DOSTLAR KURTARILDI

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevi, Celal Üner Bakımevi ve Bayraklı Belediyesi Bakımevi'ndeki can dostlarının tahliyesini tamamladı. 124 köpek Seyrek Hayvan Hastanesi ve Bakımevi Kompleksi, 60 köpek PAKO Sahipsiz Hayvan Sosyal Yaşam Kampüsüne nakledildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Yangından etkilenen bir kedi Kültürpark'ta Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan polikliniğinde, yaralı bir at ise PAKO'da tedaviye alındı. Yangından kurtarılan biri gözleri görmeyen 3 eşek PAKO'da, iki koyun, 26 ördek, 4 horoz da Sasalı'daki Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altına alındı.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Sahada Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığına bağlı 9 araç, 4 veteriner hekim, 3 veteriner tekniker olmak üzere 26 personel görev aldı. 2 araç, 8 personel ise İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndan gelerek ekibe katıldı. Toplamda 11 araç 34 personel ile yangın yerinde can dostlar için mücadele edildi. Büyükşehir Belediyesi'ne merkez ilçe belediyesi veteriner işleri müdürlükleri de destek verdi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

TÜM BİRİMLER SAHADA

Afetin etkisini azaltmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Sancaktepe ve Onur mahallelerinde ikram araçları konuşlandırdı. Burada su ve çay ikramında bulunulurken alanda görev yapan yaklaşık bin kişilik personele kumanyaları verildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Yine vatandaş için de kumanya ve pideler ikram edildi. Meslek elemanları sahada görevlerini sürdürürken, mahalle muhtarlarına maske dağıtıldı. Ayrıca 2 No.lu Sığınma Evi taşındı. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde yer alan ve hastalık sahibi yaşlılar Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Örnekköy Sosyal Hizmetler Dairesi Yerleşkesi de boşaltıldı. İtfaiye raporunun oluşturulmasının ardından sosyal yardımların hız kesmeden sürdürüleceği, vatandaşlara eşya yardımı ve sosyal destekler sunulacağı bildirildi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'YANGINININ ENERJİSİ İYİCE DÜŞMÜŞ, RİSK BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALMIŞTIR'

İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangıyla ilgili paylaşım yaptı. Vali Elban paylaşımında, "Karşıyaka ilçesi, Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Orman, AFAD, polis ve jandarma güçlerimiz ve TOMA araçları, itfaiye, belediye araçları ve personeli ile diğer tüm birimlerimizle bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87, YANAN EV SAYISI 16

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda dün gece başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yamanlar mevkiinde tahliye edilen ev sayısının 87 olduğu belirtildi. Yanan ev sayısının ise 16'ye çıktığı kaydedildi. Tahliye edilen iş yeri sayısı ise 45 olup dumandan etkilenen vatandaşların dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.


Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARIN DETAYLARINI PAYLAŞTI

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği kaydedildi. Çalışmaların, orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla aralıksız sürdüğü ifade edildi. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışmalara havadan destek verdiği, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahalenin devam ettiği belirtildi. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınların henüz kontrol altına alınamadığı vurgulandı.

AİLE BAKANLIĞI'NA BAĞLI EKİPLER BÖLGEDE PSİKOSOSYAL DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de meydana gelen yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz, tahliye edilen vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Hizmeti sunmaya devam etmektedir. Yangınla mücadele eden tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." 


Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

Sağlık Bakanlığı: İzmir'deki yangınlardan 78 vatandaş etkilendi, 29'unun tedavisi devam ediyor

Sağlık Bakanlığı, İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 vatandaşın etkilendiğini, 29 vatandaşın tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

BAKAN YERLİKAYA, 900 VATANDAŞIN TAHLİYE EDİLDİĞİNİ BİLDİRDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, Karşıyaka ve Bayındır ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polis ekiplerinin koordinesinde toplamda 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

BAKAN YUMAKLI: YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ 3 KİŞİNİN PİKNİK AMAÇLI YAKMIŞ OLDUKLARI ATEŞTEN

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'e gelerek açıklamalarda bulundu. Ülke genelindeki yangınlarla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, "Bugün itibariyle şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı. Bunların 45’i kontrol altında, 27’sine müdahale sürüyor. Sabah itibariyle sadece Bolu ve Manisa'daki yangınlar, onların da enerjileri düşürülmüştü. Ancak çok yoğun bir şekilde şiddetli rüzgarın olması buraları tekrar alevlendirdi. Farklı yerlerde de yangınlar çıkmaya başladı. Bolu’da 12.41’de anızdan kaynaklı bir yangın çıktı. Yaklaşık 80 kilometreye varan hızla bir rüzgar sebebiyle çok hızlı yayıldı. Bu yangını başlatanlar gözaltında. Yangına 13 helikopter 160 kara aracı, 822 personel sevk ettik. Ayvatlar, Yeniköy, Seferler ve Umurlar Mahallesi tahliye edilmişti. Naldoğan- Göynük yolu trafiğe kapatılmıştı. Enerjisi düşürülmüş vaziyette. İzmir, Karşıyaka Yamanlar'da bir yangın haberi aldık. Biz dün gece sabaha kadar bununla ilgili müdahaleleri yapıp artık tamamladık derken bugün saat 10.14’te tamamladık dediğimiz yangına yakın bir yerde bir yangın daha çıktı. Her iki yangın da ormanlık alanda başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış oldukları ateşten maalesef. Birbirine yakın devam eden bu yangınlara, 4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel sevk ettik. Özellikle Yamanlar mevkisinde konut alanına yakın olması hasebiyle 17 ev yandı. 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi. 1 evin de çatısına yangın sirayet etti. Rüzgarın şiddetine göre zaman zaman baskılanıyor. Zaman zaman da alevlenebiliyor. Arkadaşlarımız gerekli tedbirlerini aldılar. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur yok. Üçüncü yangın İzmir Ödemiş'te Beydağı'nda iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. Bunlar da gözaltına alındı. Kararsız bir rüzgar var. Zaman zaman müdahale eden arkadaşlarımızın hayati tehlike atlatmasına sebep olan durumlar olabiliyor. Herhangi bir can kaybı yok. Ekosistemdeki canlılar için üzgünüm. Bu yangına da 3 uçak, 1 helikopter, 10 kara aracı, 63 personel sevk etmiştik. Bunun da enerjisi şu an için düşürülmüş vaziyette. Manisa Gördes'teki yangın ise kırsal alanda başlamıştı ve ormana sirayet etmişti. Çıkış sebebiyle ilgili herhangi bir bilgimiz yok şu an. Yangına 2 helikopter, 2 uçak, 99 kara aracı ve 512 personel sevk etmiştik. Aslında ilk başta enerjisini oldukça düşürmüştük ancak yeniden çıkan şiddetli rüzgar maalesef büyümesine sebep oldu" dedi.

Karşıyakadaki orman yangını; 87 ev boşaltıldı, 16 ev yandı

'BİZİ EN ÇOK ENDİŞEYE SEVK EDEN AYDIN BOZDOĞAN'DAKİ YANGINDI'

Aydın ve Didim’deki yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Bakan Yumaklı, "Buraya 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk ettik. Çok şükür ki bununda enerjisi düşürüldü. Bizi en çok endişeye sevk eden Aydın Bozdoğan'daki yangındı. Kırsal alanda çıktı ve ormana sirayet etti. 2 uçak, 3 helikopter, 30 kara aracı, 168 personel sevk ettik. Muğla, Milas, Karabük, Safranbolu ve Ovacık. Bunların da enerjileri düşürüldü" diye konuştu.

Hava araçlarının 24 saat havada kalamayacağını belirten Bakan Yumaklı, "Bunların ikmal yapması gerekir. Belli bir rüzgar şiddetinin üzerinde olduğu zaman bu araçlar istese bile kalkamaz. Kalksalar bile su alamaz. İstedikleri yere atamaz. Ben sosyal medyadan paylaşımların hepsine kulaklarımı kapadım. Kapalı alanların dışında bir ateş yakılmasın. Evinizin dışında, iş yerinizin dışında bir ateş yakmayın. Bir çakmak bile yakmayın" dedi.

Bakan Yumaklı İzmir'deki yangını çıkaran 3 kişinin arandığını, Ödemiş'teki yangında 2 kişinin gözaltına alındığını, ayrıca Bolu'da 4 kişinin yangınlarla alakalı gözaltına alındığını belirtti.