Geri Dön
GündemKahramanmaraş'ta 2 noktada orman yangını

Kahramanmaraş'ta 2 noktada orman yangını

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki yangını söndürme çalışmaları sürerken, Türkoğlu ilçesinde de orman yangını çıktı.

Kahramanmaraş'ta 2 noktada orman yangını

Yangın, saat 13.00 sıralarında Narlı Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. Çevredekilerin ihbarıuyla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Söndürme çalışmalarına destek olmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da ekip gönderdi. Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

İKİNCİ ORMAN YANGINI ÇIKTI

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki yangını söndürme çalışmaları sürerken, Türkoğlu ilçesinde de orman yangını çıktı. Cennetpınarı mevkisinde çıkan yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Her 2 yangında ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. 

228 PERSONELLE SÖNDÜRME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Yangınların çıktığı bölgelerin kayalık olması ve şiddetli rüzgar ekiplerin alevlere müdahalesini güçlendiriyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’nden 195 personel, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su tankı, 1 dozer, 10 ilk müdahale aracı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan ise 33 personel ve 10 araç olmak üzere toplam 228 personel 50 araç ile alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.