Geri Dön
Gündem İzmir'deki orman yangını kontrol altında

İzmir'deki orman yangını kontrol altında

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi'nde saat 13.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve çok sayıda orman işçisiyle sürüyor.

MAHALLEDEKİ BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Menderes ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

MSB, 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına rezerv güç kapsamında 5 askeri helikopter gönderildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi" denildi.

BİR EV YANDI

Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı.

Çamönü Mahallesi'nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu. Köylülerin de destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin çatısına su tutmayı sürdürüyor. Orman yetkilileri ise söndürme çalışmalarının iyiye gittiğini belirtti.

BAKAN YUMAKLI: İZMİR'DEKİ YANGINLARA 11 UÇAK VE 27 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'de devam eden orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti. Yumaklı, İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçesinde çıkan yangınlar için bölgeye, 11 uçak, 27 helikopter, 972 personel ve 171 arazöz ve iş makinesinin sevk edildiğini duyurdu.

BAKAN YUMAKLI, İZMİR'E GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın İzmir'de devam eden yangınları yerinde incelemek üzerine bölgeye hareket ettiği ifade edildi.

10 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan maki yangını, yaklaşık 10 saat süren müdahale ile kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor. 

BAKAN YUMAKLI; İZMİR, AYDIN VE BALIKESİR'DEKİ ORMAN YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi