Geri Dön
Gündem İstanbul'da bayramda boğaz turlarına yoğun ilgi

İstanbul'da bayramda boğaz turlarına yoğun ilgi

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler ile İstanbullular, boğaz turu vapurlarına büyük ilgi gösterdi. Eminönü iskelelerinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, güzel hava ve tatilin tadını İstanbul boğazını vapurlar ile gezerek çıkardı.

Eminönü’nde bayram tatilinde boğaz turu yapmak isteyenler büyük yoğunluk oluşturdu. Tatil ve güzel havayı gezerek değerlendirmek isteyen turistler ve İstanbullular, boğaz turu yapmak için Eminönü iskelelerine geldi. Bayram tatilini İstanbul’u gezerek değerlendiren Serdar Çelik, "Fethiye’den geldik bayram tatili için. Boğaz turu yapacağız. Bayağı da bir yoğunluk var, kalabalık var. Aslında biz daha sakin olur diye geldik ama umduğumuzu bulamadık, bayağı kalabalık çünkü. Bir buçuk saat sürüyormuş, 150 TL. Bence gayet makul. Makul fiyat yani çok da abartılı değil. Biz de sıra bekliyoruz, kalabalık. Bu gitti ikinci gemiyi bekliyoruz daha tenha olsun diye." dedi.

"İSTANBUL İNSANLARA HOŞ GELİR"

Tur işletmecisi Mehmet Paktaş ise, "Bu bayram, geçen bayram olduğu gibi değil. Artık millet köyüne mi gitti ne yaptı, geçen bayram gibi değil yani. Geçen bayram iğne atsan yere düşmezdi. Turlarımız ikinci köprüye kadar sahil sahil gidiyoruz. Kız Kulesi’nin orada duruyoruz herkes fotoğrafını çekiyor. İngilizce ve Türkçe anlatımımız da var." diye konuştu. Azerbaycan’dan İstanbul’a gelerek boğaz turuna katılan yerel sanatçı Vugar Seda, "İstanbul çok güzel, çok muhteşem yani. Üçüncü kez buradayım, her geldiğimde seyrediyorum her yeri. İstanbul çok güzel şehir. Boğaz turunu özellikle seviyorum. Biraz Azerbaycan dilinde diyeceğim, ‘İstanbul insanlara hoş gelir’." dedi.

"İSTANBUL’UN ÇOĞU BURADA"

Ailesiyle birlikte boğaz turuna katılmak için sıra bekleyen Ercan Eren, "Yoğun iş yorgunluğunu ailemizle birlikte boğaz havasında geçirmek için dışarıya attık kendimizi. Çoluk çocukla böyle bir gezmek istedik. Malum tatile çıkamadık burada kaldık, biz de böyle değerlendirmek istedik. Otobüsler başta olmak üzere her yer çok yoğun, vapur, köprü ve meydanlar. İstanbul boşaldı diyorlar ama İstanbul bayağı bir insanlarla dolu yani. İstanbul’un çoğu burada yani kimse gitmemiş" diye konuştu.

"YAKIN YERLERDEN HERKES İSTANBUL'A GELİYOR"

Adaları gezmek yerine boğaz turunu tercih ettiğini belirten Şakir Yılgın ise, “İzmir’den geldik hanımla beraber. İnşallah biz de bir boğaz turu yapacağız. Daha önce yaptım, güzel hoşumuza gidiyor. Adalar’a gitmiyorum, Adalar bayramlarda çok yoğun oluyor. O yüzden boğaz turunu tercih ettim. İnşallah eğleneceğiz, 5.15’de kalkacak artık bakalım. Trafik de kalabalık, otoparkta zor yer buldum. Gerçekten bayramda boşalması lazımdı İstanbul’un ama boşalmamış. Demek ki bizim gibi yakın yerlerden herkes İstanbul’a geliyor." ifadelerini kullandı.

Boğaz turunun ardından konuşan Şeyma Nur Üçhöyük ise, "Kocaeli Darıca’dan geliyorum. Çok güzeldi, boğazı gezdik. Ben en çok Ortaköy’ü merak ediyordum, o yüzden boğaz turuna çıktık. Çok güzeldi eğlendik, martılara simit attık. Bayağı bir yoğundu, bütün herkes buraya akın etmiş resmen. İğne atsan düşmezdi ama güzeldi. İnsanlar da merak ediyor, başka yerlerden de gelenler vardı. Bir sürü yabancı insanlar da vardı, güzeldi yani." dedi.