Geri Dön
GündemGörevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Şahin ifade için adliyede

Görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Şahin ifade için adliyede

İçişleri Bakanlığı'nca rüşvet soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve CHP'den ihraç edilen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, savcılığın daveti üzerine ifade vermek için adliyeye geldi.

Görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Şahin ifade için adliyede

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Suçüstü yakalanan Erdağı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da rüşvet iddiaları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması genişletilirken, Semih Şahin de adliyeye davet edildi. Adliye binasına öğle saatlerinde gelen Şahin, ifade vermek için avukatıyla birlikte soruşturmayı yürüten savcılığa geçti.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERDİ

İçişleri Bakanlığı'nca geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve CHP'den ihraç edilen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, rüşvet soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Bilecik Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şahin, "6 ay sonra ilk kez benim ifadem alınıyor. Bugün itibarıyla adli yargı süreci başlamamıştır. İlk defa daha ifade veriyorum. Bir konuyla ilgili benim ifademe başvurdular. Biz de ne doğrudur ne değildir, hepsini anlattık. Bundan sonra açılacak davayı bekleyeceğiz. Herkesi adalete güvenmeye, inanmaya davet ediyorum" dedi.

Görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Şahin ifade için adliyede

'BİR SUÇLU İLAN ETMENİN ANLAMI YOK'

Anayasal olarak mahkemece suç sabitlenene kadar herkesin suçsuz olduğunu ifade eden Şahin, "O yüzden, şu anki tutuklu arkadaşımız dahil olmak üzere bir suçlu ilan etmenin anlamı yoktur. Hukuka inanmamak, adalete inanmamak demektir. Türkiye Cumhuriyeti hukukuna inanıyoruz. Normalde sadece benim yetkimde olan bir satış işlemi değil. Burası encümenin karar yetkisinde olan bir yer. Ne benim ne encümenimin böyle bir süreçte, bu şeye müdahil olmadığımı kendilerine ifade ettim. Yetkili makam bu satışta başkan değildir, encümendir" diye konuştu.

Şahin, açıklamalarının ardından adliyeden ayrıldı.