Geri Dön
GündemDeniz Kuvvetleri'nde, olası ateşkes sonrası 'Karadeniz'in güvenliği' konulu toplantı yapılacak

Deniz Kuvvetleri'nde, olası ateşkes sonrası 'Karadeniz'in güvenliği' konulu toplantı yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarınca, 15-16 Nisan'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda, 'Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında olası bir ateşkesin ardından Karadeniz'in güvenliği' konusunda toplantı yapılacağı bildirildi.

Deniz Kuvvetleri'nde, olası ateşkes sonrası 'Karadeniz'in güvenliği' konulu toplantı yapılacak

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; 15-16 Nisan'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda, 'Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında olası bir ateşkesin ardından Karadeniz'in güvenliği' konusunda toplantı yapılacak. Yabancı ülke askeri temsilcilerinin de katılımıyla yapılacak toplantıda, Karadeniz'de barış ortamının muhafazası amacıyla yapılabilecek askeri planlamaların deniz boyutu ele alınacak.

TOPLANTIDA RUSYA VE UKRAYNA YER ALMAYACAK

Bakanlık kaynakları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek olası ateşkes sonrası 'Karadeniz'in güvenliği' konulu toplantının Rusya ve Ukrayna'nın katıldığı bir toplantı olmadığını, olabilecek bir ateşkesin ardından Karadeniz'in güvenliği konusunda bir toplantı gerçekleştirileceğini belirtti.