Geri Dön
Gündem'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

Zonguldak’ta ‘change-oto’ şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden, M.O. (47), A.K. (48) ve P.Y. (41) tutuklandı, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, araçları change yapan çeteye yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda Zonguldak merkezli 24 ilde operasyon düzenlendi. 11 şüpheli gözaltına alınırken, şasi numarası değiştirilip satılan 26 araca el konuldu.

Change-oto yapan çeteye yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

Bu araçlardan bazılarının 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gördüğü anlaşıldı. Piyasa değeri 20 milyon TL'ye yakın olan araçların arasında, çalıntı ve gümrük kaçağı olanlar da bulunuyor.

Change-oto yapan çeteye yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

Zonguldak'a getirip, emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Zonguldak’ta ‘change-oto’ şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden, M.O. (47), A.K. (48) ve P.Y. (41) tutuklandı, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için piyasa değerinin altında fiyatlandırılan araçlarla ağır hasarlı araçları satın alırken dikkatli ve duyarlı olmaları, araçları kontrol ettirirken güvenilir ve uzman eksperleri tercih etmeleri önem arz etmektedir.” denildi.