Finansal teknoloji şirketi Papara’nın Ahbap iş birliğiyle hazırladığı Bilime Açılan Kapı gezici TIR’ı Şakrak, Hatay NATO Çadırkent’e ulaştı. Deprem bölgesindeki çocuklar için etkileşimli bir öğrenme alanı sunan gezici TIR’ı Şakrak’ta bulmaca ve oyunlarla deneyime interaktif katılımları sağlanan çocuklar, atölye bölümünde, öğrendiklerini uygulayarak pekiştiriyor.
EMRE KENCİ: ÜLKEMİZİN YARALARINI SARMAYA YÖNELİK DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK
Depremden etkilenen çocuklar özelindeki toplumsal iyileştirme amacı taşıyan projesiyle teknolojinin dayanışma ve öğrenme konusundaki potansiyelini yenilikçi bir yolla somutlaştırdıklarını dile getiren Papara CEO’su Emre Kenci, “Papara olarak deprem bölgesindeki ihtiyaçları gündemimizin üst sıralarında tutmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir yardımlaşma için teknolojiyi kullanmayı amaç edinen Papara, Ahbap’ın önemli destekçilerinden biri. Deprem bölgesinde yaşamın normalleşmesine ve ülkemizin bu yaraları sarmasına yönelik desteklerimiz, Ahbap gibi etkin ortakların kolaylaştırıcılığında devam edecek” dedi.
HALUK LEVENT: DEZAVANTAJLI OLAN TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN DEĞİŞİM YARATMAYI HEDEFLİYOR
Ahbap Derneği’nin yeni iş birliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak gibi amaçlarla faaliyet gösterdiğini ifade eden Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent ise “Bilimsel keşfi teşvik etmek için INFINIA tarafından tasarım, teknoloji ve inovasyonu temel alan bir altyapıyla hazırlanan B.A.K gezici TIR’ları bilim ve sanat kaynaklarına erişim konusunda dezavantajlı olan tüm öğrenciler için değişim yaratmayı hedefliyor. Deprem sonrası özellikle çocuklar için toplumsal iyileştirmeyi hedefleyen bu projeyle Ahbap, toplumu ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme amacını bilim ve sanatı bir aracı olarak kullanarak sunuyor. Depremin ardından en hızlı hareket eden ve teknolojinin gücünü kamuoyu yararına kullanmak için eyleme geçen markalardan biri olan Papara ile bu proje kapsamındaki iş birliğimiz çok değerli. Deprem bölgesindeki ihtiyaçları güncel olarak takip eden Papara ile iş birliklerimiz sürecek” ifadelerini kullandı.
10 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞA ULAŞACAK
Ankara’dan yola çıkan ve Hatay’daki NATO konteyner kente ulaşan Bilim TIR’ı Şakrak, 3 haftalık sürenin sonunda Emlak Konut Konteyner Kent’te hizmet vermeye devam edecek. Buradan da Defne ilçesine hareket edecek olan TIR, Hatay’daki çocuklardan sonra diğer deprem kentlerindeki çocuklarla buluşacak. Bilim iletişimcilerinin eşliğinde bir – bir buçuk saatlik seanslarla her gün 100 çocuğa ulaşması beklenen Şakrak, deprem bölgesinde kaldığı süre boyunca 10 binden fazla çocuğa etkileşimli ve sürükleyici bir öğrenme deneyimi sunması bekleniyor.
ÇOCUKLAR EKOLOJİK DENGE VE ZİNCİR REAKSİYONU DENEYİMLEYEREK ÖĞRENECEK
Papara’nın Ahbap iş birliğiyle destek verdiği projesi Şakrak bilim TIR’ının teması, Doğanın Bilmecesi, teknolojinin olanaklarını kullanarak, deprem bölgesindeki çocuklara ekolojik denge ve zincir reaksiyon kavramlarını, doğadaki farklı canlılar arasındaki bağlantıları ve bu canlıların sürekli etkileşimini sürükleyici bir deneyimle keşfetme imkânı sunuyor. Ahbap'ın proje ortaklarından INFINIA tarafından tasarlanan Bilime Açılan Kapı TIR’ı Şakrak’ın deneyim ve atölye seanslarına 8-10 kişilik gruplar hâlinde katılan çocuklar, bilim iletişimcilerinin eşlik ettiği öğrenme deneyimlerinde, doğal dengenin nasıl işlediğini keşfediyor. Bulmaca ve oyunlarla deneyime interaktif katılımları sağlanan çocuklar, atölye bölümünde, öğrendiklerini uygulayarak pekiştiriyor.