Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis'e sunuldu
Başörtüsüne anayasal güvence getiren anayasa değişikliği teklifi; AK Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, AK Parti ve MHP milletvekilleri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Zengin, "Biz uzun bir yoldan geliyoruz. Bugüne gelene kadar arkadaşlarımla beraber bu anayasa değişikliğine çalışırken geçmişte biriktirdiğimiz ne kadar hatıra varsa her şey canlandı. Doğruyu söylemek gerekirse ben çokça ağladım. Düşündüm 'Bugüne bizi getiren nedir' diye, bu kadar uzun yıl. 50 yılı aşan bir tarihsel yaradan bahsediyoruz. Bizi bugüne getiren inancımıza dayanan ümittir. Başörtüsü yasaklarının çözümü için sadece ve sadece hukuka, sivil hayata itimat ettik" dedi
'ŞENTOP, BAHÇELİ, DESTİCİ İLK İMZACI OLDU'
AK Parti'li Zengin, teklifte ilk imzacıların TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olduğunu söyledi. Zengin, bağımsız İstanbul Milletvekili Mehmet Fatih Şeker ile birlikte teklifte 336 vekilin imzası olduğunu kaydederek, "Başörtüsüne ‘bez parçası’ diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu asla anlayamamışlardır. Eğer anlamış olsalardı, bugünkü çözümleri de konuyu anlatma şekilleri de çok farklı olurdu. AK Parti ve MHP’nin temel konularda fikri anlamda birlikteliği var. 2008 yılında biz bir araya gelerek bir anayasa değişikliği yaptık. Hatırlayınız şu malum '411 el kaosa kalktı'; şimdi bunu yazan kişiler gezi yazıları, gastronomi yazıları yazıyorlar ama o zaman bence Türkiye tarihinin en utanç verici manşetini atanlardı. Cumhuriyet mitingleri yaptılar. Özgürlük ve bağımsızlık üzerine kurulmuş cumhuriyete hakarettir yasaklar üzerine toplaşmak" diye konuştu.
'ŞUBATTA GENEL KURUL'A GELECEK'
Ayrıca teklifin TBMM’den halk oylamasına gitmeden çözülmesi çağrısında bulunan Zengin, "Diyorum ki geliniz, bu anayasa değişikliğine destek veriniz. Bu, TBMM’de çözülmelidir. 400 milletvekilini geçerek referanduma ihtiyaç olmadan TBMM’ye yakışan budur" dedi.
Zengin, teklifin ne zaman Meclis Genel Kurulu’na geleceğiyle ilgili soruya, "Sayın başkanımız Anayasa Komisyonu'muza yönlendirecektir. Nihayetinde ocak ayı sonunda görüşülüp, şubatta Meclis’e gelecektir. Daha evvel olduğu gibi 400'ün üzerinde rey alarak referanduma gitmeden, Meclis’in onuru olarak Meclis’ten çıkmasıdır temennimiz. Zaten biliyorsunuz, 360 ile 400 oy almanız halinde mecburen referanduma gitmesi gerekiyor. Bizim amacımız 400 oyu aşması ve referanduma gerek kalmadan Meclis’in hep beraber bu tarihi yaraya noktayı koymasıdır" dedi.
6 YAŞINDA EVLENDİRİLMEYE ARAŞTIRMA KOMİSYONU
Özlem Zengin, vakıf yöneticisinin 6 yaşındayken kızını evlendirmesiyle ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağı yönündeki soruya "Hem grup başkanımız İsmet Yılmaz bey hem de Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüştüm. Onların görüşlerini de alarak bu araştırma komisyonunu kurmaya karar verdik" diye konuştu.