Geri Dön
Gündem Balıkesir'deki orman yangını; takviye ekipler sevk edildi

Balıkesir'deki orman yangını; takviye ekipler sevk edildi

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde dün çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte yangına havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından bugün saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Kepsut ilçesi Karahaliller Mahallesi'nde dün saat 14.30 sıralarında arazide çıkan yangın, ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye 3 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 2 hizmet aracı, 2 dozer sevk edildi. Emniyetin TOMA'sı ve Balıkesir itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye son verildi.

Gece boyu arazöz ve su tankerleriyle yürütülen çalışmalara, günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 helikopter katıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale için bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Alevlere 4 uçak ve 5 helikopter ile havadan, 23 arazöz, 8 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı,13 hizmet aracı, 5 dozer, 1 greyder ve 1 treyler ile de karadan müdahale ediliyor. Diğer kurumların da destek verdiği yangın bölgesinde toplam 98 araç ve 230 personel görev yapıyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde dün saat 14.30 sıralarında başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından bugün saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.