Geri Dön
Gündem Bakan Tekin: Çocuklarımızın üzerindeki bilgi yükünü almak için müfredatı değiştirdik

Bakan Tekin: Çocuklarımızın üzerindeki bilgi yükünü almak için müfredatı değiştirdik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sultangazi'de düzenlenen Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği’ne katıldı. Şenlikte konuşan Tekin, " Uluslararası raporlarda çağdaş dünyanın verilerinde bize yönelen eleştirileri ortadan kaldırabilmek, 'Sizin müfredatınız çok ağır, sadece bilgi odaklı, beceriye dönük değil' eleştirilerini ortadan kaldırmak için müfredatımızı değiştirdik" dedi.Tekin, "Çocuklarımızın üzerinden şu ortamlara zaman bırakmayacak bilgi yükünü alalım diye müfredatlarımızı değiştirdik." dedi.

Bakan Tekin: Çocuklarımızın üzerindeki bilgi yükünü almak için müfredatı değiştirdik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sultangazi Belediyesi Pazaryeri’nde düzenlenen Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Şenliği’ne katıldı. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veliler de katıldı. Şenlik kapmsamında kurulan stantlarda, öğrenciler yıl sonu projelerini de sergiledi.

"ÖĞRENDİKLERİNİ BECERİYE DÖNÜŞTÜREBİLECEKLERİ ORTAMLAR OLUŞSUN"

Bakan Tekin, mevcut eğitim müfredatının yalnızca bilgi yüklemeye yönelik olduğunu vurgulayarak, ‘’Biliyorsunuz bugünlerde programlarımzı değiştirdik müfredatlarımızda değişiklik yaptık. Niye değiştirdiniz ya da neyi değiştirdiniz diyenlere şurayı gösteriyorum. Biz çocuklarımızın Harezmi modelinde olduğu gibi okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratik hayata geçirebilecek beceriye dönüştürebilmeleri için müfredatı değiştirdik. İtiraz edenler buna mı itiraz ediyor ben anlamış değilim. Biz diyoruz ki, çocuklarımız Türkçeyi anadilini güzelce kullansın, bunu uygulayarak göstersin diyoruz. Geleceğin yazarları olsun istiyoruz. Buna mı itiraz ediyorlar anlamış değilim. Müfredat değişiklikleriyle yapmak istediğimiz şey işte bu. Çocuklarımızın okulda bilgi yüklenen kişiler olmasını değil öğrendiklerini hayata geçirebilecekleri ortamlar oluşsun. Öğrendiklerini beceriye dönüştürebilecekleri ortamlar oluşsun diye müfredatlarımızı değiştirdik. Çocuklarımızın üzerinden şu ortamlara zaman bırakmayacak bilgi yükünü alalım diye müfredatlarımızı değiştirdik. Çocuklarımızın üzerindeki bilgi yükünü okullarımızdaki müfredatın ağırlığını yüzde 35’in üzerinde azaltmak için müfredatımızı değiştirdik. Uluslararası raporlarda çağdaş dünyanın verilerinde bize yönelen eleştirileri ortadan kaldırabilmek, 'Sizin müfredatınız çok ağır, sadece bilgi odaklı, beceriye dönük değil' eleştirilerini ortadan kaldırmak için müfredatımızı değiştirdik. Çocuklarımız geleceğe, geleceğin Türkiyesine, toplumuna milletine faydalı olmak, faydalı olabilmek için değerlerine sahip çıkabilsin diye müfredatımızı değiştirdik. Bu değişikliğin sonuçları böyle olacak arkadaşlar. Artık çocuklarımız okullara daha severek gidecekler. Okullarda öğrendikleri bilgileri hayata geçirebilecekler " diye konuştu.

"HAREZMİ MODELİ İÇİN 71 OKULUMUZ VAR"

Şu anda 71 okulda Harezmi modelinin uygulandığını belirten Tekin, "Bugün burada Harezmi Modeli için 71 okulumuz var. İnanıyorum ki müfredatımız hayata geçtikten sonra 76 bin okulumuzun tamamı, burada gördüğümüz şu şenliklere sahip çıkacaklar. Bugün 'Geleceğin Yazarları Projesi' ne Sultangazi’de 21 okulumuz dahil olmuş. Biz önümüzdeki yıl 76 bin okulumuzun tamamında 'Geleceğin Yazarları Projesi' hayata geçsin istiyoruz. Bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bize bu yolculukta destek olmaya çalışanlar var; engellemeye çalışanlar var. Destek olmaya çalışanlardan bir tanesi karşımızda oturuyor. Belediye Başkanımız Abdurrahman başkanımız kendisini alkışlıyoruz. Bize bu şekilde destek olan, olacak olan, olmak, isteyen herkese kapımız açık; desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ İŞİN EĞİTİM OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, belediye olarak hayata geçirdikleri eğitim projelerine değinerek ‘’Eğitimin yapmış olduğumuz işleri içerisinde en önemli alan olduğunu biliyoruz. Belki belediye olarak ilk bakışta sadece imar çalışmaları inşaat çalışmaları yapıyor gibi görünsek de bizler bu şehrin gelişiminde en önemli işin eğitim olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede çok güçlü çalışmalar yapıyoruz. Harezmi esasında bizim işimiz değil. Bu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığımızın çok özel çalışmalarından birisi. Bu özel çalışmaları Sultangazi‘de memnuniyetle görüyorum ki İstanbul’da oluşturulan projelerin dörtte biri sadece Sultangazi ilçesinden proje olarak çıkmış. Ben gönülden eğitim camiasını tebrik ediyorum. Bu özel projede emekleri için gayretleri için fedakarlıkları için. Kıymetli bakanımıza bugün bu özel projede bizimle beraber olduğu için canı gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.