Afyon kaymağı ve bal, THY uçaklarıyla Güney Kore’ye taşınıyor
TÜRK Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Güney Kore’li Şef Paik Jong-won, İstanbul’da yediği ve çok beğendiği Afyon kaymağı ve bal gönderdi. Güney Koreli şef televizyon programlarında Afyon kaymağını övgülü dolu sözlerle anlatmasının ardından iki ülke arasında Afyon kaymağı ve bal ihracatı da başladı.
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Paik Jong-won ismini ben geçen sene Güney Kore’ye yaptığım ziyarette duydum. Müdür arkadaşımız bu meşhur şefin bir İstanbul ziyaretinde kahvaltıda bal ve kaymak yedigini ve bunu da ülkesine döndükten sonra kendi TV şovlarında överek anlattığı söyledi. Akabinde de Güney Kore’ye bal ve kaymak ihracatına başladığımızı ve bu ülkeye taşıdığımız kargoda da bu durumu takip ettiğini söyledi. Çok kaymak seven biri olmamama karşın bir keresinde Afyonkarahisar’a yaptığımız ziyarette öğle yemeği sonrası yediğimiz ekmek kadayıfının üstünde gelen Afyon kaymağının tadına bakarak hayran kalmıştım. Bunun üzerine aklıma Güney Kore’deki şef geldi ve bu kadar lezzetli bir kaymağa onun yorumunun ne olacağını düşündüm” dedi.
BOLAT, PAİK JONG-WON’U TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ
Bunun üzerine Güney Koreli şefe kaymak gönderme kararı aldığını ifade eden Bolat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sonrası biraz lojistik, biraz ısrar ve nihayetinde de bir başarı hikayesi oldu. Uzun bir seyahatte olan Jong-won'un ülkesine dönüş günü takip edildi. Afyonkarahisar’dan taze elde edilmiş olan kaymak en uygun şartlarla Güney Kore’ye götürüldü ve teslim edildi. Netice ise ekteki videoda görülüyor. Afyonkarahisar’ın birçok tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında mutfağının önemli sembollerinden bir tanesi olan kaymak da Güney Kore’den gelecek turistler için bir deneyim konusu olacak. Daha önceleri ülkemizi sık ziyaret etmiş olan ve birçok lezzetimizi de denemiş olan Şef Jong-won’u önümüzdeki yaz Mezopotamya turizm rotamız üzerinde olan Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa şehirlerimizde ağırlayacağız ve buradaki bize has lezzetleri yöresel şeflerimizle beraber deneyimleyeceğiz.”