'Golden Opulence' belgeseli ile Anadolu kültürü dünyaya açıldı
Beymen'in 50'inci yılında lüksün bu topraklardaki 500 yıllık yolculuğunun izini süren 'Golden Opulence', 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan sergi ve yayınevi Assouline ile dünyayla buluşan kitabın ardından belgesel ile sürüyor. Medeniyetler beşiği Anadolu'nun kültür mirasına, doğu ve batı arasındaki büyülü etkileşimine ışık tutan Golden Opulence: 500 Years of Luxury (Lüksün İzinde: Anadolu'da 500 Yıllık Bir Yolculuk) belgeseli Netflix Türkiye ile Netflix MENA'da yayınlandı. Belgesel, Türkiye'de lüks mirasının derinliğini, Anadolu'dan Avrupa'ya uzanan etki gücünü; moda, kültür sanat, mimari, gastronomi gibi farklı perspektiflerden izleyicilerle buluşturuyor.
Bir DEPOfilm yapımı olan ve Neflix Türkiye ile Netflix MENA platformunda yayınlanan belgeselin çekimleri 4 ülkede, 12 şehir ve 36 farklı lokasyonda gerçekleştirildi. Belgesel kapsamında; Victoria Beckham, Olivier Rousteing, Pierpaolo Piccioli, Erdem Moralıoğlu, Alfonso Dolce, Marco De Vincenzo, Edgardo Osorio, Antonio de Matteis, Brunello Cucinelli, Barnaba Fornasetti, Sevan Bıçakçı, Özgür Masur, Ayşe ve Ece Ege, Ece Şirin, Bünyamin Aydın gibi moda dünyası temsilcilerinin yanı sıra Caroline Koç, Serdar Gülgün, Prof. Hülya Tezcan, Erol Sağmanlı, Levon Bağış, Karsu, Tuba Büyüküstün, Maksut Aşkar, Murat Palta, Ahmet San, Derya Bengi, Nilay Örnek, Özge Samancı ve Oya Başkaya'nın da aralarında olduğu 45 isimle söyleşi gerçekleştirildi.
Beymen Group CEO'su Elif Çapçı ev sahipliğinde belgeselin 7 Haziran itibariyle Netflix'te yayınlanması vesilesiyle düzenlenen Golden Opulence buluşmasına mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı, Osmanlı sanatı uzmanı Serdar Gülgün, Dice Kayek markasının kurucuları ve kreatif direktörleri Ayşe Ege ve Ece Ege katıldı. Gazeteci ve yazar Yekta Kopan'ın moderatörlüğünde lüksün izini süren bir sohbet de gerçekleşti.
Golden Opulence buluşmasının açılışında konuşan Beymen Group CEO'su Elif Çapçı, “Beymen'in 50'inci yıl kutlamaları kapsamında büyük emekle inşa ettiğimiz Golden Opulence yolculuğu Beymen misyonunun büyük bir yansıması. Biz misyonumuzu: 'Değişen dünya ve toplumsal dinamikler ile birlikte kendi DNA'mızı kaybetmeden, zamanın ruhuna ayak uydurmak, hatta bir adım önde gitmek.
Hep daha iyiyi, daha güzeli yapmak. Hayatları güzelleştirmek, anlam katmak, Türkiye'ye ilham vermek. Lüks moda dünyası ve Türkiye arasında köprü oluşturmak' olarak tanımlıyoruz. Golden Opulence ile ülkemize ve halkımıza teşekkür ettğimize, bir armağan sunduğumuza inanıyorum. Bunun yanı sıra, günümüzde dünya lüksüne yön veren markalara, bu toprakların eşsiz kültürel mirasını hatırlatmayı, bu topraklarla aralarında güçlü bir bağ kurmayı hedefledik.
Belgeselin hazırlık sürecinde, yolumuz kimi zaman çok kültürlülük ve mimari, kimi zaman moda ve zanaat, kimi zaman ise gastronomi ile kesişti. Eşsiz kültür mirasımızı bugüne ve geleceğe taşıyan bu belgeselin Netflix gibi global bir platforma taşınmış olmasından ve büyük bir izleyici ekosistemine doğrudan ulaşacak olmasından dolayı son derece mutluyuz" dedi.
Belgeselin yönetmen koltuğunda ödüllü İngiliz yönetmen Khadifa Wong oturuyor. Golden Opulence: 500 Years of Luxury in Anatolia belgeselinin yapımı, çekim ve post prodüksiyon ile birlikte yaklaşık 15 ay sürdü. Belgeselde 150 kişilik bir ekip görev aldı.