Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar, çiftçinin bağışladığı karpuzları yedi
İzmir'in Tire ilçesinde mahsulü bu yıl tarlada kalan Hasan Erdem, 3 ton karpuzu İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar için bağışladı. Belediye ekipleri tarafından toplanan ürünler, buzdolabında soğutulduktan sonra hayvanlara verildi. Bağışlanan karpuz, parktaki hayvanların 10 günlük ihtiyacını karşılayacak.
Tire ilçesinde, 25 yıldır çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Hasan Erdem, 20 dönümlük arazide ektiği 3 tona yakın karpuza alıcının çok düşük fiyat teklif etmesi üzerine belediyenin Doğal Yaşam Parkı'na bağışladı. Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar, belediye imkanları ile toplanarak getirilen ve kendileri için soğutularak ikram edilen karpuzları tüketti.
'HAYVANLAR YESİN İSTEDİM'
Ürünün aracısız olarak üreticiden alınıp, tüketiciye ulaştırılmasının maliyetleri düşüreceğini söyleyen Hasan Erdem, “Bütün emeğimiz aracılara, komisyonculara gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk pahalı yiyor, çiftçi bedava veriyor. Buna bir el atılsın, bir çözüm üretilsin" dedi.
Mahsulün tarlada kalmasının son derece üzücü olduğunu belirten Erdem, “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha iyi. Bunun için de Doğal Yaşam Parkı'na bağışladım. Helalühoş olsun" diye konuştu.
HER BİRİ İÇİN ÖZEL MENÜ HAZIRLANIYOR
İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez de aldıkları mahsulü, soğuk hava deposunda muhafaza ederek park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını söyledi. Eğrilmez, “Mutfağımızda hayvanların ihtiyaç duyduğu her türlü gıdayı hazırlıyoruz. Zaman zaman vatandaşlar da buraya gıda bağışında bulunabiliyor.
Bir çifti ürünlerinin tarlada kalmasını istemedi ve bizimle iletişime geçti. Biz de karpuzları toplayarak mutfağımıza getirdik. Filler, ayılar, su aygırları ve diğer başka hayvanlarımızı bu karpuzlarla besliyoruz. Bu mahsul 10 günlük karpuz ihtiyacımızı karşılayacak" ifadelerini kullandı.
YAZ MEVSİMİNİN EN SEVİLEN MEYVESİNİ İŞTAHLA TÜKETTİLER
Park sakinlerinin her birinin kuru ottan çereze, yaş sebze ve meyveden şarküteri ürünlerine, kırmızı ve beyaz ete kadar türlerine uygun şekilde beslendiğini belirten Serkan Eğrilmez, “Doğal Yaşam Parkı'nda günlük 100 kilogram meyve, sebze ve ot tüketen bir hayvanın yanı sıra 40 gram tüketen hayvan da var.
Bunların her birinin nasıl besleneceğini, diyetlerinin nasıl olması gerektiğini veteriner hekimlerimiz ve gıda mühendislerimiz belirliyor. Buna göre bir program hazırlanıyor. Gıda bağışı yapmak isteyen yurttaşlarımız olursa araç göndererek bu ürünleri alabilir ve mutfağımıza getirebiliriz" dedi.