Antalya'da seralarda 'don' nöbeti
Antalya'nın Kumluca ilçesinde üreticiler, soğuk hava nedeniyle ürünlerinin zarar görmemesi için serada soba yakıp, 'don' nöbeti tuttu.
Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)
• 02 Şubat 2023 - 10:31 • Son Güncelleme:
Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)
• 02 Şubat 2023 - 10:31 • Son Güncelleme:
1
Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde, gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce üreticiler, çifte mesaiye başladı. Domates, biber, salatalık, patlıcan başta olmak üzere 55 bin dönüm örtü altı sebze üretiminin yapıldığı ilçede çiftçiler, seralarda 'don' nöbeti tuttu. Gündüzleri yakacak odun hazırlayan çiftçiler, güneş batınca havanın soğuması ile serada sobaları yaktı.
2
ELLER SOBADA, GÖZLER SERADA
Ürünlerin zarar görmemesi için nöbet tutan çiftçilerin seradaki mesaisi, günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Güneşin doğması ve havanın ısınmasıyla nöbeti tamamlayan çiftçiler, gün içerisinde meteorolojik değerlendirmeleri takip ederek, sonraki nöbet için hazırlıklarını yapmaya başladı.
3
Serada nöbet tutan Durmuş Töngüç, "Gün içinde odunlarımızı hazırlıyoruz. Gece olunca seralarımızın içindeki sobalarımızı yakıyoruz. Ürünlerimizi don vurmaması için mücadele ediyoruz" dedi.
4
Ortaköy Mahallesi muhtarı Halime Kaya ise "Hayatın her alanında olduğu gibi seralarda da erkeklerle birlikte don nöbeti tutuyoruz. Burası bizim ekmek kapımız" diye konuştu.
5
KADIN, ERKEK 24 SAAT MESAİ
Üreticilerden Gamze Kırdal, seradaki ürünleri don vurmaması için erkeklerle nöbet tuttuklarını söyledi.Mehmet İnanç da "İnsan gücünün yetmediği yerlerde makine gücü kullanıyoruz. Akşama kadar odunlarımızı hazırlıyoruz. Gece olunca sobalarımızı ateşliyoruz" dedi.
6