Adana Lezzet Festivali'nde 140 çeşit yemek tanıtıldı
Adana'da bu yıl 6'ncı kez düzenlenen 'Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde, kente özgü Adana kebabı, tostu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması gibi lezzetlerin de aralarında bulunduğu 140 çeşit yemek, yerli ve yabancı turistlere tanıtıldı.
ADANA, (DHA)
• 09 Ekim 2022 - 10:31 • Son Güncelleme:
ADANA, (DHA)
• 09 Ekim 2022 - 10:31 • Son Güncelleme:
1
Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen ve '6'ncı Uluslararası Adana Lezzet Festivali', 7 Ekim'de başladı.
2
Yoğun ilgi gören festivale yerli ve yabancı binlerce turist katıldı. Hafta sonunu değerlendiren çok sayıda lezzetsever, festivalin üçüncü gününde de Merkez Park'a akın etti.
3
Güvenlik güçlerinin kontrol noktasından geçenler, kurulan yüzlerce stantta 140 çeşit lezzeti bir arada görme fırsatı buldu.
4
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Özellikle Adana kebap ve ünü ülkeye yayılan yöresel şırdan dolmasının büyük ilgi gördüğü festivalde, kentin bir başka markası haline gelen Adana tostu da misafirlerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu stantların başında geldi.
5
Adana'ya özgü analı kızlı çorbası, mumbar dolması ve tereyağlı Adana böreği de misafirlerden tam not aldı.
6
OTELLERDE BOŞ YATAK KALMADI
Geçen yıl festivale 300 bin kişinin katıldığını hatırlatan Adana Valisi Süleyman Elban, festivalin geçen yıldan daha coşkulu geçtiğini söyledi. Kentteki otellerde hafta sonu tek bir boş yatak kalmadığını belirten Vali Elban, "Bir önceki yıl sıfır atığı hedeflemiş tek festivaldi, bu sene karbon ayak izini sıfır olarak hedefleyen bir festival olduk.
7
Adana ve çevre il ve ilçelerdeki oteller de doldu. 140 çeşit yemeğimizi tanıtma fırsatı bulduk. Festival bitince hemen gelecek yıl yapılacak festivalin hazırlıklarına başladık" dedi.
8
Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival bu gece sona erecek.
9
FENOMENLER, TURİMCİLER, GURMELER HASADA KATILDI
6'ncı Uluslararası Adana Lezzet Festivali için kente gelen sosyal medya fenomenleri, turizmciler ve gurmeler, Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde mandalina hasadına katıldı.
10
Merkez yetkilileri, davetlilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversiteye ait mandalina bahçesini gezen katılımcılar, ‘Okitsi’ cinsi mandalinaları hasat etti. Topladıkları meyvelerin tadına da bakan katılımcılar, bahçede hatıra fotoğrafı çektirdi.
11
12
Çalışmalar ve etkinlik hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ve Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Saadettin Baloğlu, fidan üretimi ve çiftçilere danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.
13
Prof. Dr. Baloğlu, “Burada katılımcılarımıza merkezimi tanıtıyoruz. Ellerine makas verip hasat yaptırıyoruz. Burada misafirlerimiz kendileri hasat edip kendileri yerken, sorularına da da cevaplar vererek bilgi alışverişinde bulunuyoruz" dedi.
14
‘ÇOK KEYİFLİ BİR ETKİNLİK’
Sosyal medya fenomeni Kadir Doğrubakar ise her yıl festivale katıldığını belirterek, “Burada farklı turunçgillerin tadına bakma imkanımız oldu. Çok keyifli bir etkinlik. Mandalinaları dalından kopartıp tadına baktım. Çok doğal bir his. Adana’yı çok seviyorum” diye konuştu.
15
16
17
18
19
20