8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşi
Adana'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreninde dev mangal ateÅŸi, kent protokolü tarafından yakıldı. Adana BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar açılıştaki konuÅŸmasında “Adana hakikaten çok özel bir kenttir. Dolayısıyla bunu yukarı taşımak bizim görevlerimizden bir tanesi. Onun için Adana'nın lezzeti baÅŸkadır. Kebabı her yerde yersiniz ama Adana'da kebap bir baÅŸkadır" dedi.Â
Adana ValiliÄŸi'nin ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen 8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dün Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu’ndaki etkinliklerle baÅŸladı.
BüyükÅŸehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluÅŸlarının katkılarıyla 'Kökleriyle Adana' temasıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek festival kapsamında Merkez Park'ta kortej düzenlendi.
Kortejin ardından Adana Valisi Yavuz Selim KöÅŸger, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar ile kent protokolü resmi açılış törenine katıldı.
'ADANA'DA KEBAP BÄ°R BAÅžKADIR'Â
Törende konuÅŸan BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar, Adana’nın lezzetiyle, kültürüyle, misafirperverliÄŸiyle özel olduÄŸunu vurguladı. Karalar, “Adana hakikaten çok özel bir kenttir. Dolayısıyla bunu yukarı taşımak bizim görevlerimizden bir tanesi. Onun için Adana'nın lezzeti baÅŸkadır. Kebabı her yerde yersiniz ama Adana'da kebap bir baÅŸkadır. Adana’da hem malzemenin kalitesi çok önemlidir hem de usta eller baÅŸkadır. Yapay zekanın her ÅŸeye uzandığı, çok ÅŸey yaptığı, giderek arttığı bir dünyada, elbette ona da saygımız var ama gelsin lezzetli kebap yapsın. Gelsin bu kardeÅŸlerimin ellerindeki lezzeti taşıyabilsin. Ä°ÅŸte onun için Adana özeldir. Hem ilkbahar da hem de sonbaharda doyum olmaz Adana'ya. Ä°lkbaharda ‘Portakal ÇiçeÄŸi Karnavalı’ ile ‘HoÅŸ geldin bahar’ diyoruz, sonbaharda da ‘Lezzet Festivali’ ile ‘Baharlara güle güle’ diyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
KENT EKONOMÄ°SÄ°NE 3 MÄ°LYAR LÄ°RA BÄ°R KATMA DEÄžER
Vali Yavuz Selim KöÅŸger ise kentin tarihinden bugüne kadar ulaÅŸan lezzetlerini geniÅŸ kitlelerle buluÅŸturmak istediklerini söyledi. KöÅŸger, "Adana'yı bu noktada hak ettiÄŸi bir konuma ulaÅŸtırmak için 2017 yılında ilkini gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ‘Adana Lezzet Festivali'nin’ her geçen yıl daha zengin ve ilginç içeriklerle donatarak ağırlamayı hedeflediÄŸimiz bu yıl 1 buçuk milyon ziyaretçimizin hafızasında yer etmek istiyoruz. Bu festivalle ilimiz ekonomisine de 3 milyar liralık bir katma deÄŸer saÄŸlayacağımızı tahmin ve temenni ediyoruz. Bugün güzel Adana’mızda yakacağımız mangal ateÅŸinin sadece bir gelenek deÄŸil, bir ÅŸehrin bir toplumun, bir kültürün geçmiÅŸinden geleceÄŸine uzanan güçlü bir baÄŸ. Adana'nın sıcak misafirperverliÄŸi, paylaÅŸma kültürü, aile sofralarının bir araya getirdiÄŸi samimiyet ve dostluÄŸun en güzel simgesi olduÄŸunu düÅŸünüyorum” diye konuÅŸtu.
KonuÅŸmaların ardından protokol üyeleri dev mangalı yakarak festivalin resmi açılışını yaptı.